Empreses de l’Anoia coneixen les novetats en millores ambientals

42

En una sessió molt participativa, la Unió Empresarial de l’Anoia ha realitzat una nova jornada relacionada amb l’economia circular. Una vintena d’empreses de la comarca de diversos sectors com el paper, el medi ambient, l’enginyeria, el químic, el tèxtil, l’embalatge i el disseny han assistit en aquesta nova sessió formativa que tenia com a objectiu principal debatre i exposar quina és la millor opció ambiental per a les seves empreses.

Moltes empreses tenen moltes qüestions i dubtes relacionats amb la cadena de valor de la seva estratègia d’empresa, dels productes i serveis i de l’impacte que generen a nivell mediambiental. En aquest sentit, per tal de debatre i resoldre’ls, la jornada ha comptat amb la ponència del Pere Fullana, dr. enginyer industrial, expert en producte i medi ambiental i actualment, Director de la Càtedra UNESCO de cicle de vida i canvi climàtic ESCI-UPF.

Exif_JPEG_420

Sota el títol “Ecodisseny i cicle de vida des de l’òptica empresarial”, els i les assistents han pogut conèixer de primera mà els conceptes de producte, medi ambient, l’avaluació i millora, la comunicació ambiental del producte, l’anàlisi del cicle de vida com a eina d’avaluació ambiental i estratègies d’ecodisseny per a la millora ambiental.

Aquesta jornada ha estat emmarcada dins la segona fase del projecte “Anoia Circular”, anomenada “Connexions en Economia Circular”, impulsat per la Unió Empresarial de l’Anoia i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.