Els trabucaires d’Igualada celebren el seu 10è aniversari

52

El 6 de juny de 2008 els trabucaires d’Igualada feien la seva primera aparició en públic, en la commemoració del 200 aniversari de les batalles del Bruc. Poc després, durant la Festa Major d’Igualada d’aquell mateix any actuaven de nou.

Ara, 10 anys després, l’entitat vol celebrar aquesta efemèride i per això han preparat un seguit d’activitats. Així, durant la Festa Major es podrà visitar l’exposició ‘L’esclat sonor de la festa! – 10 anys dels trabucaires d’Igualada (2008-2018)’, que estarà ubicada al vestíbul de la Biblioteca Central d’Igualada. En l’exposició es farà un repàs de la trajectòria dels trabucaires, de la seva participació en les festes locals així com de les sortides realitzades arreu del país. A més, també es podran veure alguns objectes de la colla, com mascles de la tronada o bé la vara que es fa servir per encendre-la. L’exposició es podrà visitar fins el 20 de setembre.

També durant la Festa Major, el dijous 23 d’agost, la tronada dels trabucaires arribarà al seu punt culminant amb 30 mascles. Això serà possible gràcies a les aportacions fetes a la campanya “Sense pólvora no hi ha festa”. De fet, en aquests i la resta d’actes de la Festa Major en què participaran els trabucaires, els seus membres lluiran camises noves, confeccionades per un taller d’Igualada.