Els socialistes d’Igualada també es queixen de la política d’habitatge del govern municipal

70

Fa dues setmanes ho feia Esquerra i aquesta el grup dels Socialistes d’Igualada. En les darreres setmanes, els grups de l’oposició d’Igualada estan criticant les polítiques d’habitatge del govern de Marc Castells i demanen que es presentin propostes per millorar-ne la situació.

El PSC d’Igualada lamenta la “nul·a aposta per l’habitatge social”, no només en l’actual govern sinó també del de CiU i ERC d’entre els anys 2011 i 2015. Precisament d’aquesta etapa, els socialistes denuncien l’eliminació del projecte d’àrea residencial al barri de Fàtima que havia deixat preparat el govern d’Entesa i que preveia habitatge social.

El grup socialista afirma que l’accés a l’habitatge “és un dels greus problemes que té la ciutat amb un encariment que hi ha hagut els darrers mesos per la poca oferta que hi ha i la demanda creixent”. Per això entenen que “és imprescindible fer polítiques al respecte que garanteixin un dret bàsic com és el de l’accés a la vivenda, ja sigui amb ajudes per la rehabilitació de pisos antics per destinar-los a lloguer social tot evitant un envelliment del parc immobiliari o amb altres iniciatives que fomentin aquestes polítiques”.

D’altra banda, els Socialistes d’Igualada destaquen que l’única mesura destinada a habitatge social que hi ha hagut aquest mandat ha sigut gràcies a una proposta seva. Es tracta de la creació d’una borsa d’ajuts a la rehabilitació de pisos buits amb la condició que es destinessin a lloguer social. De fet, aquest any s’ha tornat a impulsar aquest projecte i els propietaris que ho desitgin, tenen fins el dia 1 d’octubre per sol·licitar les ajudes.

També han aprofitat per treure pit de la gestió en aquest àmbit per part del govern que encapçalava el socialista Jordi Aymamí, en què es van impulsar 35 pisos destinats a habitatge social, a més de la creació de 100 habitatges de protecció oficial a les Comes i la construcció de 130 habitatges per la gent gran als residencials Viu B1 i Viu B2.