Els Mossos denuncien un veí de Calaf per abocar conills morts a les escombraries

214

Conills morts a un contenidor

Agents de la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra van denunciar la setmana passada un veí de Calaf acusat d’abocar de manera irregular més de 800 conills morts de la seva granja a diversos contenidors d’escombraries.

La investigació es va iniciar el passat 27 d’octubre quan els Mossos van tenir coneixement, per part del vigilant municipal de Calaf que s’havien localitzat conills morts en contenidors d’escombraries del municipi. Segons van poder saber els investigadors, la primera troballa datava del passat 23 de març de, i a partir d’aquí, aquest fet es va anar repetint puntualment al llarg del 2015.

Després de parlar amb diversos veïns de la població, els mossos van esbrinar que l’autor dels abocaments possiblement era un home de 70 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Calaf, que tenia una granja de conills a Sant Martí Sesgueioles. Diversos testimonis havien vist com el propietari de la granja llençava els conills en contenidors que estaven en el trajecte que feia fins el seu domicili particular. Els mossos van esbrinar que en l’últim any la mortalitat dels conills a la granja havia estat molt alta i que, quan els contenidors d’aquesta estaven plens, el propietari posava els conills morts en bosses i els abocava als contenidors d’escombraries de Calaf.

Els animals que són baixa a les explotacions ramaderes poden suposar un risc de difusió de malalties, d’aquí la importància d’una retirada adequada dels cadàvers i la seva correcta gestió implica una mesura efectiva per controlar i reduir aquest risc.