Els Moixiganguers descarreguen la torre de vuit amb folre a Reus

39

moixis.jpg

Els Moixiganguers d’Igualada han fet ja 50 castells de vuit. En un cap de setmana intens, que ha permès veure una nova torre de vuit folrada dels morats, la colla igualadina ha aconseguit dues actuacions molt rodones, primer a Reus, a la Festa Major de la Misericòrdia, i l’endemà a Valldoreix, on van carregar el tres de vuit.
Dissabte a la tarda a Reus, els prop de 200 Moixiganguers i simpatitzants que van ser a la capital del Baix Camp compartien una plaça emblemàtica del món casteller amb quatre colles de luxe. Com van fer a Vilanova del Camí, els Moixiganguers van optar per la torre de vuit amb folre a primera ronda per començar l’actuació, el que demostra la confiança que tenen amb aquesta estructura que ja han aconseguit cinc vegades des de l’any passat. El castell va pujar confiat i tranquil, però una rebrincada als pisos superiors va fer dubtar els castellers i van optar per desmuntar-la. Al segon intent la van descarregar sense cap problema. A la segona ronda, els Moixiganguers van descarregar un nou quatre de vuit, al qual han demostrat que tenen la mida presa durant les últimes setmanes, i van acomiadar-se de la plaça amb un set de set que no va portar problemes. A Reus es va poder veure també un tres de nou amb folre
carregat dels Xiquets de Reus, el cinc de vuit i el pilar de set amb folre dels Nens del Vendrell, i castells de vuit dels Castellers de Sabadell. Els Moixiganguers van acabar l’actuació amb un vano de cinc.
Resum dels castells:
Moixiganguers d’Igualada: idt/8f, t/8f, 4/8, 7/7, vano de 5
Xiquets de Reus: 3/9f(c), 5/8, id4/8, 4/8, vano de 5
Nens del Vendrell: t8f, 5/8, 3/8, pilar de 7f
Castellers de Sabadell: 4/8, 3/8, 5/7, pilar de 5

El castell de vuit número 50
Després de la jornada de dissabte, el repte dels Moixiganguers a Valldoreix, Entitat Municipal Descentralitzada de Sant Cugat, era el tres de vuit. Els igauladins van desmuntar aquest castell en dues ocasions a Vilanova del Camí, i li tenien ganes. Veient la confiança de la jornada anterior i la feina dels assajos, van optar per tirar-lo a primera ronda. El castell va pujar bé i amb bones mides, i es va carregar sense problemes, però després de l’aleta va cedir. La caiguda no va portar problemes als Moixiganguers, que aconseguien el
castell de vuit número 49. En segona ronda els morats van optar per la torre de set, un castell absolutament consolidat, i van tancar l’actuació descarregant el quatre de vuit. Aquest carro gros va ser especial, i és que es va convertir en el castell de vuit número cinquanta dels Moixiganguers, des que van descarregar el quatre de vuit a la Festa Major del 2010. A Valldoreix es van veure dos tresos de vuit més, un dels amfitrions, els castellers de Sant Cugat i un altre dels Xics de Granollers. La propera actuació dels Moixiganguers és aquest diumenge, a Cornellà de Llobregat, on els Moixiganguers actuaran a la Festa Major del barri del Padró.
Resum dels castells:
Moixiganguers d’Igualada: 3/8(c) ,2/7, 4/8, 3 pilars de 4
Castellers de Sant Cugat: 3/8, 4/8, 5/7, pilar de 5
Xics de Granollers: 3/8, id4/8, 7/7, 5/7, pilar de 5