Els infantils del CB Igualada es proclamen subcampions al torneig MIC

87

L’Infantil masculí A del CBI ha participat al torneig MIC de bàsquet celebrat del 29 al 31 de març.

El MIC és un torneig prestigiós a nivell mundial, i estava ple d’equips estrangers. El torneig es va dur a terme en diversos pavellons propers a la Costa Brava.

L’equip entrenat per Pau Castelltort i Albert Duocastella, com a segon entrenador, substituint la baixa d’Arnau Latorre, va comptar amb tots els integrants de la plantilla.

El conjunt igualadí va debutar el dia 29 a Fornells enfrontant-se als campions d’Itàlia, l’Stella Azurra Basketball Academy partit que va acabar amb derrota per 12 punts (62-50). L’equip italià va sorprendre corrent molt al contraatac i deixant venuda la defensa catalana. Els blau i grocs van perdre, però van marxar amb ganes d’intentar trobar-los a la final.

El dia 30, semblava la jornada més fàcil, en la que jugaven contra el Mondragón (equip del País Vasc) i el CB Palamós. Els igualadins van aconseguir guanyar els dos partits amb solvència, i d’aquesta forma, es van classificar per a les semifinals que es disputaven l’endemà.

El dia 31, últim dia de torneig, era el reservat per les finals. Però l’Igualada encara no estava ni de bon tros classificat, ja que primer havia de superar en semifinal a un ambiciós Força Lleida, equip al qual s’enfrontaven per quarta vegada aquesta temporada. Els blau i grocs van fer un dels partit més seriosos de la temporada, amb una defensa molt sòlida i un gran nivell d’agressivitat. El resultat final va ser de 54-64 i per tant l’Igualada, aconseguia arribar a la prestigiosa i desitjada final, en la que es tornarien a trobar a l’Stella Azurra Basketball Academy. La revenja era possible.

El mateix 31 a la tarda, al pavelló de Cassà, i retransmès en directe per TV Girona es jugava la gran final. L’inici dels catalans no va estar a l’alçada, això va fer que els italians marxessin de 10 punts, ventatge que mica en mica els Igualadins van anar reduint. A la segona part, la defensa blau i groga va revolucionar el partit i va bloquejar els italians a l’hora d’atacar, arribant a posar-se un per davant en el marcador. Els intensos moments finals van fer caure la balança a favor de l’equip Italià, que va guanyar el partit per un 62-58.

Tots els integrants va acabar satisfets, ja que no van posar les coses fàcils a l’equip italià. Els partits d’aquest torneig han motivat a l’equip per a intentar no acabar cuer de la lliga.

A més del gran torneig que var fer l’equip, que els hi va suposar un merescut segon lloc, el seu jugador Alex Riera es va endur el premi MVP i va ser inclòs dintre del cinc ideal.