Els gegants de La Veu s’afegeixen als actes de commemoració de l’1 d’octubre

125

Ahir diumenge al vespre, vigilia de l’1 d’octubre, Igualada va fer el primer acte de commemoració del primer aniversari del referèndum d’independència. Es tractava d’una cercavila que anava des de l’Ateneu fins al Foment, que també es va aprofitar per fer enganxada de cartells. En aquesta cercavila hi van ser presents els gegants de La Veu de l’Anoia, l’Andreu i la Marcel·la, que portats per l’associació Dessota, no podien fallar en un dia com aquest.

Avui, 1 d’octubre, es farà l’acte principal de commemoració a Igualada. A partir de 2/4 de 8 del vespre, a davant de l’Ateneu es descobrirà una placa que recorda la jornada històrica, es farà la lectura d’un manifest i a continuació, ja a dins l’edifici, hi haurà concert del cantautor valencià Pau Alabajos, es llegiran i veuran missatges dels presos polítics i exiliats i es podrà veure el vídeo commemoratiu de l’1 d’octubre a Igualada. Tancaran l’acte les corals igualadines. Si no podeu anar a l’Ateneu i voleu seguir l’acte, ho podeu fer clicant en aquest enllaç.

Un mural gegant a La Pobla de Clarmunt

Entre els molts actes que es van fer ahir a l’Anoia, un dels destacats és la pintada d’un mural gegant al Parc Sant Procopi de La Pobla de Claramunt. Sota la direcció de l’artista igualadí Jordi Sanahuja, es va pintar aquest mural en què una gran quantitat de braços estan aguantant una de les urnes del referèndum. El mural està acompanyat d’un fragment d’un poema de Miquel Martí i Pol que fa:

“Posem-nos
dempeus altra vegada i que se senti
la veu de tots solemnement i clara.
Cridem qui som i que tothom ho escolti.
I en acabat, que cadascú es vesteixi
com bonament li plagui, i via fora!,
que tot està per fer i tot és possible.”