Els animals, protagonistes de la 22a edició de l’European Ballon Festival

145

Tot a punt perquè arrenqui la 22a edició de l’European Balloon Festival d’Igualada. Els primers globus del festival de globus aeroestàtics més important del sud d’Europa s’enlairaran aquest dijous a 2/4 de 7 del matí, mitja hora abans del previst, a causa de les altes temperatures. Amb aquest avançament, s’evitarà que quan el Sol comenci a escalfar es provoquin corrents d’aire que dificultarien el vol i l’aterratge.

D’entre els cinquanta-quatre pilots participants, de dotze països diferents, destaquen tres globus d’animals: un ase, un lleó i un gos, el “Dog”, que acaba de fabricar l’empresa igualadina Ultramagic i que s’enlairarà per primera primera vegada aquest dijous. Al Parc Central també s’inflaran altres globus espectaculars com un pirata o una bombona de gas.

Com cada any, tant dijous com divendres i dissabte hi haurà vols de competició al matí i a la tarda, mentre que diumenge hi haurà un únic vol matinal de cloenda. Després que s’inaugurés l’any passat, el camp de vol tornarà a estar situat al Parc Central. A més, en aquest mateix espai, divendres serà punt de trobada familiar gràcies a la festa infantil “Dibuixa el teu parc” amb  l’actuació de l’Àlex i el Pau del Club Super3 i al grup musical Macedònia.

Més enllà de la competició, el dissabte a la nit es farà la tradicional encesa noctura de globus el Night Glow Piromusical. Un cop acabat, hi haurà doble concert al Parc Central amb  Buhos i SAU30 que donaran el tret de sortida al Festival Anòlia.

Un festival solidari

El festival d’enguany fa costat a l’Associació de les Mucopolisacaridosis i síndromes relacionades (MPS), una entitat sense ànim de lucre de suport als infants que pateixen malalties minoritàries i que celebra 15 anys d’existència. El divendres, MPS organitza la seva Gala benèfica “Desitjos en l’aire” al recinte modernista de l’Escorxador d’Igualada i comptarà amb un iglú de vent i diverses referències al festival de globus.