Els alumnes de 6è dels Maristes organitzen la campanya solidària de donació de sang

34

Per sisè any consecutiu el Banc de Sang i Teixits ens ha atorgat als alumnes de 6è l’oportunitat d’organitzar la campanya solidària de donació de sang. Aquesta campanya està adreçada a tots els ciutadans i ciutadanes del municipi i especialment a les nostres famílies i membres de la comunitat educativa.

L’activitat consta de diferents parts. En la primera, el Banc de Sang i Teixits facilita material amb continguts científico-mèdics, de comunicació i de valors per tal de treballar-ho amb els alumnes.

Després, i durant unes quantes setmanes, aquests alumnes es van implicant en la preparació de la campanya. A l’aula, i des de l’àrea de Naturals, s’estudia la sang i les seves característiques. També a l’àrea de Català es treballa com comunicar un esdeveniment, tot redactant una carta per informar als familiars i uns fulls de propaganda per fer una crida a la població. I des de tutoria es creen diferents logos i es pensen diversos eslògans per tal de poder-ne escollir un que representi la campanya. L’eslògan definitiu ha estat: “LA SOLUCIÓ, UNA DONACIÓ”. A més, es tracta la importància de donar sang des del vessant solidari i cívic: se’n necessita gran quantitat, sobretot en els tractaments de càncer, accidents greus, operacions i transplantament d’òrgans.

L’acapte va tenir lloc el divendres, dia 4 de maig. El mateixos alumnes van rebre, assessorar i acompanyar els donants. També van oferir-los un petit refrigeri i van repartir uns detalls d’agraïment confeccionats per ells.

Els fruits d’aquesta col·laboració, Banc de Sang i Teixits-Alumnes de 6è, han estat 84 donacions i 6 oferiments, amb 15 nous donants. Això suposa una gran satisfacció. I ara que són conscients de la importància de les donacions, aniran sensibilitzant a tothom a fer-ho, tot esperant que tinguin els 18 anys i siguin ells els qui puguin fer aquest gest.