Elisa Vidal presenta demà a Tous el llibre “Fillol i les seves masies”

34

L’antic poble de Fillol situat a l’oest del municipi de Sant Martí de Tous va ser un municipi independent des del segle XVI fins al XIX. El poble estava presidit pel desaparegut castell del mateix nom, que està documentat des del 1162, domini senyorial dels Cardona. El poble està format per unes quantes cases agrupades, restaurades modernament, i algunes masies disperses al redós de l’antiga parròquia de St. Cristòfol, abandonada des del S. XVII

Elisa Vidal Mas ha desenvolupat un intens treball de recerca fruit de la transcripció de diferents documents trobats en diferents arxius comarcals i locals a partir dels quals ha pogut fer un retrat de com vivien els avantpassats de l’actual terme de Sant Martí de Tous. Amb aquest llibre, l’escriptora explica de manera senzilla les costums, els dia a dia d’aquells qui avui formen part del nostre passat i descobrir l’essència de la societat catalana. Elisa Vidal du a terme des de fa anys una laboriosa tasca d’investigació per recuperar la història de Tous.

La presentació del llibre “Fillol i les seves masies” tindrà lloc aquest divendres a les 21h a La Casa del Teatre Nu (C/Prats, 14) amb el suport de l’Ajuntament de Sant Martí de Tous.