El temps lliure

52

estresL’arribada de les vacances porta una sensació d’alliberament. Toca fer un parèntesi. Intentar aparcar tot el que ens ocupa durant la resta de l’any. Sovint aquella ansietat lligada a les obligacions. Però, a vegades, s’omple el buit que s’ha fet amb noves agendes i plans. Viatges, trobades i moltes activitats que potser no havíem pogut endegar abans. Però és deixar un estrés per posar-ne un altre. I això pot ser un avís de viure atordits. Potser no fer-se les preguntes adients. Una mala resposta per manca d’adaptació al que ens envolta. L’aflorament de la intransigència o de la incomoditat de la falta d’adaptació. Per això moltes parelles es desfan després del període estival.

El temps lliure és més desestructurat. Desapareixen els referents i rutines que fèiem servir per controlar la nostra vida. I ens fa por entrar en la introspecció. Sovint es prefereix fugir i seguir en el brogit del moviment que no es detura, per evitar trobar-se davant les pròpies preguntes.

Cal deixar de controlar les persones i les coses del nostre entorn. Millor acceptar la incertesa i gaudir de les petites coses. Així es troba el descans i la pau interior.

Pilar Prat, Psicòloga.

pilarpratjorba@gmail.com