El Teatre de l’Aurora porta a escena les aventures del llegendari Comte Arnau
E

2 d'octubre de 2015

arnau.jpg

El Teatre de l’Aurora, amb l’experiència d’una vintena de coproduccions amb altres companyies, presenta aquest cap de setmana El Comte Arnau, la seva primera producció pròpia de teatre familiar. La sala independent igualadina s’ha inspirat en la mítica figura del cavaller Arnau, protagonista de la llegenda més fascinant i, a la vegada més desconeguda, de la cultura catalana per presentar-nos un espectacle, amb música en viu i d’una gran força visual. El Comte Arnau es veurà aquest cap de setmana a Igualada abans de la seva estrena oficial el 15 d’octubre a la Fira Mediterrània de Manresa.
El Comte Arnau és una història farcida d’aventures i amanida amb episodis d’amor i traïció. Coneixerem a tres trobadors de llegendes que recorren la geografia catalana a la recerca d’històries i llegendes. Al Ripollès, enmig de les muntanyes, descobriran la història del Comte Arnau, un misteriós cavaller que cavalca a llom d’un cavall en flames. Els tres trobadors de llegendes, amb la paraula, el gest i la música, ens transportaran a les aventures del cavaller en el seu viatge cap a l’eternitat, el seu amor per la bella Adelais i les seves trobades amb Hug i Ponç, dos éssers màgics dotats amb misteriosos poders.
Joan Arqué, director de l’obra, explica que el Teatre de l’Aurora, per a la seva primera producció de teatre familiar, s’han inspirat en la llegendària figura del Comte Arnau “perquè tot i estar considerat el mite català més important, que ha aconseguit perviure al llarg dels segles, probablement és el més desconegut. Se’n coneix el nom però, en general, no es coneix la llegenda; entre d’altres causes perquè hi ha moltes llegendes del Comte Arnau i perquè n’existeixen moltes versions, històries i anècdotes. A través del teatre, els volem donar l’oportunitat d’apropar-s’hi i, així, fer la nostra petita contribució a la pervivència del mite”. El Teatre de l’Aurora ha confiat la direcció de l’espectacle en Joan Arqué, qui ja ha dirigit altres coproduccions de la sala igualadina, com La mà de Taaroa (2011, Taaroa Teatre); Més enllà de la foscor (2011, Taaroa Teatre) i El Baró dels Arbres (2013, Taaroa Teatre i Bufa&Sons), que ara es podrà veure al Teatre Lliure de Barcelona.
El comte Arnau és interpretada per Ireneu Tranis, Roger Julià (fundador de la companyia Dei Furbi) i el músic Pep Pascual (Comediants, Vella Dixieland, Pascal Comelade, etc), tres artistes que, a l’escenari i a través de diverses disciplines, com la paraula, el gest, la manipulació d’objectes i titelles i la música en directe, fan d’aquest El comte Arnau “un espectacle amb una gran força visual i per a tots els sentits, amb música en directe, que fascinarà als públics de totes les edats”, tal i com assenyala Òscar Balcells, que destaca que en aquest espectacle “revisitem el mite del Comte Arnau i el reescrivim, per poder explicar aquesta llegenda des d’una mirada actual. Hi ha uns munt de versions sobre la mateixa llegenda i en aquest espectacle mostrem la nostra pròpia versió del mite. D’aquesta manera, tant en el text com en la posada en escena, l’espectacle ofereix diverses capes de lectura i de comprensió, per a totes les edats”.
Amb una llarga experiència en la coproducció d’espectacles, El Comte Arnau és la primera producció pròpia de teatre per a tots els públics del Teatre de l’Aurora. Des de 1999, la sala igualadina ha coproduït una vintena d’espectacles amb altres companyies, sobretot locals.

Horari i venda d’entrades
Les representacions d’El Comte Arnau tindran lloc dissabte 3 a les 19 h. i diumenge 4 d’octubre a les 12h. Les entrades, a 8€ i 6€ (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 938050075.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta