El Teatre de La Lliga de Capellades estrenarà una nova sala

68

Fruit de la coordinació entre l’àrea de Cultura i la Societat La Lliga, l’Ajuntament de Capellades ha iniciat un seguit de millores al Teatre, entre les quals destaca l’habilitació d’una sala per a activitats de petit format. El nou equipament, ubicat al segon vestíbul, s’ha preparat amb més il·luminació -inclosa llum escènica específica-, mobiliari, projector, pantalla, equip de so i climatització dimensionada a la nova sala.

Aquest espai està pensat per fer-hi cinema, conferències o altres actuacions de petit format. Així mateix, podrà acollir activitats que actualment tenen lloc al Saló Rosa en dies en que hi hagi coincidència d’esdeveniments.

D’altra banda, s’han fet millores en el conjunt de la instal·lació elèctrica del Teatre, adequant-la a la normativa vigent, i s’han substituït els llums d’emergència.

A més a més, amb un nou punt de connexió al pati de La Lliga, es dóna resposta a la creixent demanda d’organitzar activitats exteriors en millors condicions.

Una altra de les necessitats ateses, bàsicament d’entitats que utilitzen La Lliga, ha estat la creació d’un petit espai tancat, sota les escales d’accés a la llotja, per guardar-hi material.

Segons Àngel Soteras, regidor de Cultura, “amb aquesta nova sala, completament equipada, donem sortida a la creixent necessitat d’equipaments culturals d’una societat especialment activa com és La Lliga i Capellades en el seu conjunt.

Som conscients també tots, Ajuntament i La Lliga, que més activitat i més col·laboració impliquen necessàriament més coordinació. Per aquesta raó, busquem millorar la planificació de l’equipament amb la presència de personal tècnic de l’Ajuntament en reunions de l’entitat. Més amb visió de futur, reprendrem ara també la Comissió de Seguiment del Conveni Ajuntament-La Lliga, inactiva fa molts anys. El conveni respon a una situació concreta, la dels anys 90, que poc té a veure amb la realitat actual, i hauríem d’anar preveient ja escenaris futurs ”.