El sistema porta a porta incrementa fins al 80% la recollida de residus a Capellades

132

Poc més d’un mes després que s’hagi implementat el sistema de recollida de residus porta a porta a Capellades, la resposta dels veïns està sent molt bona.  Des que es posés en marxa el passat 18 de juny, aquest sistema ha permès que s’incrementés fins al 80% la recollida selectiva. Des del govern municipal es fa una valoració positiva d’aquestes primeres setmanes, a més d’agrair l’esforç dels capelladins i capelladines.

Cada dia, davant les portes de casa es recull un tipus de residu diferent. Dilluns, dijous i dissabte toca l’orgànic dimarts el paper, els envasos es recullen dijous i diumenge, mentre que els divendres, de manera alterna, es fa el mateix amb el vidre i el rebuig.

El nou sistema implantat ha fet que es retiressin tots els contenidors que hi havia fins ara i així s’ha deixat espai lliure per més places d’aparcament. En alguns casos, però, en els edificis que ho requerien i de forma extraordinària, s’han instal·lat cubells a la via.

Per tal de fer el seguiment del nou sistema i aportar propostes per millorar-lo, l’Ajuntament de Capellades ha creat una comissió formada per tots els grups polítics. A més, l’Oficina d’Atenció al Públic del municipi també resol tots els dubtes que els veïns puguin tenir del porta a porta i es poden recollir les bosses per recollir les restes orgàniques.

En cas de tenir deixalla especial, la Deixellaria Mòbil està a Capellades dilluns a la tarda i tot dimarts de la primera i tercera setmana de cada mes.