El PSC demana explicacions a la Generalitat pel “nefast” servei de la Hispano Igualadina durant l’agost

118

Primeres reaccions polítiques a les constants avaries dels busos de la Hispano Igualadina d’aquest mes d’agost. El grup dels Socialistes d’Igualada demana al Departament de Territori i Sostenibilitat que “prengui ràpidament una decisió sobre si retira, o no, la concessió del servei d’autobús a la Hispano Igualadina”. El grup socialista considera “inadmissible” que la Generalitat presentés l’auditoria que marcava totes les deficiències del servei al mes de novembre i que en ple mes d’agost encara no hagi dit què farà.

El grup municipal dels Socialistes d’Igualada demana responsabilitats a la Generalitat després d’un inici del mes d’agost “nefast” en el servei que presta Monbus-Hispano Igualadina. En una setmana s’han avariat fins a tres autobusos a l’autovia A-2 i a les entrades d’Igualada. A més, molts usuaris s’han queixat perquè els horaris d’estiu han reduït les freqüències de pas i algunes hores els passatgers han de viatjar drets.

El PSC d’Igualada recorda que “qui pateix les deficiències del servei són els usuaris”. En aquest sentit, els socialistes es mostren preocupats i es pregunten “què pot arribar a passar durant el mes d’agost si el ritme segueix sent aquest”. El grup socialista també lamenta el silenci que hi ha hagut per part del govern de Marc Castells al respecte, “estem davant d’un govern addicte a les fotos i el Twitter però quan hi ha un problema que afecta a molts igualadins s’amaga, calla o està, literalment, de vacances”, es queixen.

Més enllà de les avaries, el PSC demana a la Generalitat que canviï els horaris d’estiu: “Cal ampliar les freqüències dels autobusos i mantenir els busos directes a les hores de més demanda”. En aquest sentit troba inacceptable que els passatgers, la majoria dels quals fan servir l’autobús per anar a treballar, hagin de viatjar drets perquè es redueixen el nombre d’autobusos.

El PSC espera ser escoltat, com quan l’Ajuntament i la Generalitat van aplicar una proposta socialista com va ser la creació d’una nova parada de la Hispano als pisos del Punto Blanco per donar servei al nord d’Igualada.