El PSC anuncia el seu acord a la proposta de Jordi Cuadras, però els “Comuns” no concreten

92

El PSC va comunicar dimecres que donarà suport a la candidatura que presentarà el periodista Jordi Cuadras. Era quelcom esperat, però fins al moment el partit socialista no s’havia pronunciat. Fonts del PSC local van explicar a La Veu que hi ha “total sintonia amb la proposta que defensa Jordi Cuadras i li donarem suport. Ja hi pot comptar”.

De moment, la candidatura d’esquerres que defensa Cuadras, que té l’objectiu de reeditar el projecte de l’antiga Entesa per Igualada que en el seu moment va liderar Jordi Aymamí, no està tenint tantes facilitats al cantó dels “Comuns”. El regidor Dario Castañé, portaveu de Decidim a l’Ajuntament, explica a La Veu que “queden pendents un parell de reunions. Abans de dues setmanes, farem una assemblea per acabar de decidir-nos”.

Les confluències que conformen els “comuns” a Igualada tenen divergència d’opinions respecte el projecte de Jordi Cuadras. Diverses fonts han explicat a La Veu que gairebé la meitat es decanten més per compartir projecte amb la CUP, i d’altres -bàsicament a les files d’Iniciativa- confien en tornar a buscar sort en un projecte similar al de l’Entesa. El que sí sembla pràcticament segur és que no repetiran una candidatura en solitari.
Aquesta setmana, el periodista Jordi Cuadras va fer una roda de premsa per a explicar el mecanisme de treball intern amb el que prepararà la campanya, alhora que manifestava estar disposat a “posar en valor i mobilitzar la Igualada diversa. Hi ha moltes més ‘igualades’ de les que ens pensem. Hi ha ciutadans que se senten vinculats a la ciutat i altres que no, ja sigui per la seva situació laboral i econòmica, ja sigui perquè fa poc que han arribat, ja sigui perquè no es visualitzen les diferents condicions sexuals i de gènere o ja sigui perquè el seu barri no té els serveis i equipaments necessaris. Igualada només avançarà si anem tots junts”.

Cuadras també va reivindicar la participació ciutadana en política, ja que el govern actual “ha afeblit espais com eren els consells de districte o s’han eliminat organismes com l’Institut Municipal de Cultura o el Patronat Municipal d’Esports”. El periodista va explicar que ja hi ha tres equips en marxa amb diferents responsabilitats i implicacions: el grup ciutadà Igualada Oberta, un consell tècnic amb 8 igualadins i igualadines experts en diferents àmbits, i un equip de campanya per treballar en l’àmbit de la comunicació, i deixava clar que el seu no és un projecte “només per les eleccions, sinó per tenir continuïtat tan si es guanya com si no perquè la meta és governar la ciutat i transformar-la”.

Pel que fa a la campanya, ha avançat que el seu equip vol que sigui “una gran abraçada” on tothom s’hi senti interpel·lat i reflectit. Per això ha dit que “serà una campanya propera, d’escoltar molt i de proposar”.

Jordi Puiggròs