El proper cap de setmana, torna la Festa de la Ratafia

57

DSC_0083.JPG

Un any més arriba la XI Festa de la Ratafia de l’Anoia amb l’objectiu de compartir els licors casolans, el seu procés d’elaboració, i animar tothom a participar d’aquesta tradició tan nostrada a la comarca de l’Anoia.
Enguany el programa és de dos dies: dissabte 31 pel concurs ratafiaire i diumenge 1 de novembre un dinar popular.
Atenció! Divendres 30 d’octubre, data límit per l’entrega de ratafies a la Teixidora o a l’Ateneu
Dissabte 31 d’octubre
11a edició del concurs de ratafies. A l’Ateneu Igualadí. Hi haurà premis pels primers classificats on destaca un quadre dels artistes igualadins “Art de la terra” pintat especialment per l’ocasió.
19h. “La ratafia i els licors d’ herbes de tot el món” xerrada a càrrec de Jaume Fàbrega, Professor d’Enogastronomia de l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB i autor de “El llibre de la ratafia”.
20h. Entrega de premis i tast popular de totes les ratafies participants.
20.30 – 23h. Ruta de pinxos de receptes amb ratafia pel centre d’Igualada. Es podran tastar diferents pinxos a un preu de 3 € amb gotet inclòs als establiments participants: La Teixidora, L’Ou com balla, El Racó dels Miquelets, El Cafè de la Plaça, el Vinart i el Hot blues.
00h. Concert de Jam Jamaica Anoia Allstars al Hot Blues, una formació integrada per membres d’antics conjunts de ska i reggae de la comarca amb col·laboracions d’allò més sonades.
Diumenge 1 de novembre – a Cal Tabola
(des de primera hora del matí podreu veure com es va fent el porc, sencer a la brasa)
12h. Vermut popular amb activitats infantils a Cal Tabola (C/Sant Antoni de Baix 106).
14h. Dinar popular: Amanida completa, porc a la ratafia amb all i oli de codony i moniato a la brasa amb mel. (10€ anticipada a La Teixidora o 12€ allà mateix). S’animarà el sobretaula amb cant improvisat.
La festa de la ratafia és una iniciativa dels Amics de la Ratafia de l’Anoia i és possible gràcies a la col·laboració de l’Ateneu Igualadí, La Teixidora, Art de la terra, Jaume Fàbrega, Èric Enguita (artencava), Formatgeria Ancosa, Celler Can Figueres, IgualaVins, Cal Maginet, Els Moixiganguers d’Igualada, Hot Blues, l’Ou com balla, el Racó dels Miquelets, el Cafè de la Plaça i Vinart.