El projecte “BiM on tour” porta alumnes del Badia i Margarit a l’escola Ramon Castelltort

62

El dia 3 de maig els alumnes de comissió verda de 1r, els alumnes de 3r de conjunt instrumental i de LegoLeague i 4 alumnes més de 1r vam anar a l’escola Ramon Castelltort d’Igualada: nosaltres a peu, però ens van caldre 2 cotxes per portar tot el material: teclat, bateria, robots, estora de LegoLeague i un bon munt d’instruments més.

Musicians and storytellers

Quan vam haver carregat tot el munt de material, cap a les 8:30 vam sortir del centre i vam arribar a les 9 a l’escola per començar a muntar. Al cap d’una estona van arribar els nens de P-3, P-4 i P-5 i van començar tocant els músics de 3r i vam intercalar moltes vegades cançons i músiques fins que van haver tocat 5 cançons i vam haver llegit la Mirta i l’Arantxa, contes de la Dora en anglès, el Jacob, El peix Peixet, i jo, l’Adrià, un conte de Pasqua també en anglès.

Al final els músics van tocar una cançó de comiat i aprofitant el seu pati, vam anar a jugar a fora al pati. I quan es va acabar el pati, ja fora de tot guió, els músics van tornar a tocar per a 1r, 2n i 5è. I és que no estava previst, però ho feien tan bé, que valia la pena.

Les llimones encenen un led

Els alumnes de 1r d’ESO de comissió verda de l’institut Badia i Margarit vam anar a l’escola del Ramon Castelltort per explicar als alumnes de 1r i 2n de primària d’aquesta escola sobre les piles i totes les seves característiques. Vam començar fent un experiment de fer una pila am una llimona; aquest experiment era d’intentar encendre una bombeta led amb una llimona, una moneda de 5 cèntims, un clau, uns cables i una bombeta led. Després vam continuar explicant els tipus de piles quan com i perquè contaminen i a on podem llençar-les perquè no contaminin. Aquests nens es van portar molt bé i els hi vam fer entendre molta informació sobre les piles i a part, tots vam passar una molt bona estona.

Ensenyem el joc del robot

Els BIMBOTS (l’equip representant del nostre institut a la Lego League) vam anar a fer una exposició als alumnes de: 3r, 4t i 5è de l’escola Ramon Castelltort. Els vam ensenyar tot el treball que haviem realitzat per preparar el torneig, sobretot la part del joc del robot, que és la part més amena i que més interessa a la majoria d’alumnes.

A banda de la demostració, els propis alumnes, en petits grups van poder programar i experimentar amb el llenguatge de programació i van poder fer moure el robot Lego MindStorm.

Cap a les 12:20, un cop acabats tots els tallers i carregat de nou tot el material, vam marxar del Ramon Castelltort i vam arribar a la 1 al Badia i Margarit i vam seguir fent classe, però ja no tenia tanta emoció com la primera part del matí.