El popular actor Lluís Marco protagonitza “Zona Franca” al Teatre de l’Aurora

103

Zona Franca.jpg

Aquest cap de setmana arriba al Teatre de l’Aurora Zona Franca, una comèdia escrita per David Desola i que va ser estrenada el 2004 a Madrid sota el títol original Almacenados. La comèdia, protagonitzada pel conegut actor José Sacristan, va girar durant més de dos anys pels teatres d’arreu de l’estat espanyol i s’ha presentat amb gran èxit als Estats Units, Anglaterra, Suïssa, Argentina, Uruguai, Colòmbia o Mèxic, on porta 5 anys en cartell. Ara, abans de la seva estrena a Catalunya, el 4 de novembre a la Sala Muntaner de Barcelona, es podrà veure a la sala independent igualadina.
Zona Franca és un text entranyable i divertit, que ofereix una mirada crítica a la societat actual i, més concretament, del món del treball, deixant al descobert, amb lucidesa i espontaneïtat la vesant ridícula de l’organització laboral. Aquesta comèdia toca temes de profunda actualitat, com són la por a trobar-nos fora de joc quan s’arriba a la jubilació i l’atur juvenil.
Un home a punt de jubilar-se té cinc dies per instruir al Nin, que ha aconseguit el seu primer treball. El senyor Mañé ha d’ensenyar al seu jove aprenent com ha d’encarregar-se del magatzem pel que ha vetllat durant més de vint-i-nou anys. Però el Nin farà que s’adoni que aquella feina que semblava normal i corrent té alguna cosa estranya i que hi ha moltes coses que no tenen cap sentit dins aquells parets.
Tal i com explica el popular actor Lluís Marco “Zona franca és una lluita generacional, en clau molt divertida, entre un home a qui la societat ja li vol donar la jubilació, que deixi d’ocupar un lloc a la societat, i un nano jove que comença a treballar en la seva primera feina. Aquí hi ha un combat generacional, en clau d’humor extraordinari, però amb uns pensaments al darrere que fan veure que la vida és una espiral constant, mai torna al mateix lloc però sí que roda i sempre fa una volteta més”. El protagonista de l’obra afegeix que “hauria de ser, doncs, una tragèdia… el que passa és que l’humor la salva”.
Zona Franca és interpretada pel conegut actor Lluís Marco, a qui hem pogut veure en grans èxits teatrals (darrerament a l’Orfe del Clan dels Zhao al Teatre Romea dirigida per Oriol Broggi o El somni d’una nit d’estiu, al TNC sota la direcció de Joan Ollé, entre d’altres); o al doblatge, el cinema i la televisió (Hospital Central o Ventdelplà). L’acompanya el jove actor Pau Vinyals, que ja ha començat a trepitjar amb força els principals escenaris catalans.
Lluís Marco recomana a tothom veure Zona Franca perquè “és d’aquelles obres de teatre que si hi vas amb la parella o amb un grup d’amics, quan surtis després a sopar o a prendre alguna cosa, dóna per una bona tertúlia. Hem rigut però ha tocat temes que fan riure per no plorar. Zona franca és d’aquelles obres divertides, que reconforten”.

Horari i venda d’entrades Les representacions de Zona Franca tindran lloc divendres 30 i dissabte 31 d’octubre a les 21 h. i diumenge 1 de novembre a les 19h. Com és habitual, després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades 15€ i 12€ (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 938050075 exclusivament.