El patrimoni industrial català, al Museu de la Pell

443

Fabrica al barri del Rec a Igualada a exposició Passat industrial - Foto: Frank Gómez

L’exposició “Passat industrial. Patrimoni industrial a Catalunya”, que es podrà veure al Museu de la Pell d’Igualada del 15 de gener al 14 de febrer, és un treball que vol documentar l’evolució urbanística i arquitectònica des de la Revolució Industrial. A través de l’exposició es pot veure com fàbriques han donat pas a nous espais urbans o romanen abandonades.

Frank Gómez a l'exposició passat industrial a Castelló d'Empúries - Foto Josep Vergés i Sylvia WestraFrank Gómez, l’autor de les fotografies, va començar a fotografiar edificis industrials de Terrassa el 1985. Anys després va analitzar el material que havia acumulat i va sentir la necessitat d’ampliar el camp d’actuació a tot Catalunya. Així, l’exposició va des del Baix Llobregat al Maresme passant per diverses comarques de la Catalunya Central, com l’Anoia. Un exemple, la fàbrica del Rec que encapçala aquest article.

“Passat Industrial. Patrimoni industrial a Catalunya” vol ajudar a difondre la riquesa del patrimoni industrial català i alhora crear consciència de la importància històrica d’aquest període i de la necessitat de la rehabilitació i la documentació gràfica per a preservar-ne el llegat.

L’exposició està organitzada pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada i el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia. Se’n pot trobar més informació visitant el blog de l’autor.