El Museu de la Pell acull l’exposició “Joan Brossa: escolteu aquest silenci”
E

3 d'octubre de 2019

Amb motiu del centenari del naixement del poeta Joan Brossa, el Museu de la Pell-Ajuntament d’Igualada inaugura demà divendres, 4 d’octubre, a les 7 de la tarda, l’exposició itinerant Joan Brossa: Escolteu aquest silenci, en col·laboració amb la Fundació Joan Brossa.

Durant la inauguració, la comissària i vicepresidenta d’estudis de la Fundació Joan Brossa, Glòria Bordons, farà una visita comentada partint dels tres eixos temàtics de la mostra: el compromís, la transformació i la mirada reflexiva.

D’una manera succinta l’exposició permet descobrir tots els aspectes de la personalitat creativa de Brossa, el poder de trasbalsar consciències de la seva obra plàstica, a més de copsar la teatralitat latent de totes les seves propostes.

L’exposició consta d’un total de vint-i-set peces originals, disset poemes escrits, cinc marcs digitals amb continguts relacionats amb la vida i obra de Joan Brossa, i tres fotografies de gran format. Es podrà visitar fins al 26 de gener de 2020, de dimarts a divendres d’10 a 14 h, dijous i divendres a la tarda de 16 a 20 h i dissabtes i diumenges d’11 a 14.

Taller “Sota l’ombra Brossinana”, diumenge 20 d’octubre
Com a activitat vinculada a l’exposició, el museu realitzarà -dins el programa Creactiva’t- un taller de creació artística per als més petits, Sota l’ombra Brossiana, el diumenge 20 d’octubre, a les 12 del migdia. Aquesta activitat es dirigeix a famílies amb infants a partir de 6 anys, és gratuïta amb aforament limitat i admissió segons ordre d’arribada. El mateix dia, també a les 12 del migdia, hi haurà una visita guiada gratuïta a l’exposició per a un públic general.

Joan Brossa
Joan Brossa va ser un poeta, dramaturg i artista plàstic català, encara que ell denominava com a poesia tot el que feia. Considerat pels crítics i historiadors com el poeta avantguardista català més important de la segona meitat del segle XX, va produir una extensa obra literària utilitzant el llenguatge com a mitjà d’experimentació. Els elements de la seva poesia, com la ironia, l’associació, la descontextualització i el refús de la diferenciació entre paraula i objecte el van portar a crear una obra atemporal, reivindicativa i trencadora.

Glòria Bordons és considerada la màxima especialista en l’obra de Brossa. Ha publicat nombrosos treballs, entre els quals els llibres Introducció a la poesia de Joan Brossa (1988), Aprendre amb Joan Brossa (2003) i Joan Brossa entre la paraula, el gest i la imatge (2014). Ha escrit el guió de l’audiovisual Joan Brossa, prestidigitador de la paraula (1991), ha promogut i dirigit el web interactiu Els entra-i-surts de Brossa (2002) i ha tingut cura de la dramatúrgia de l’espectacle Joan Brossa dels ventalls (2009). És directora literària del projecte interdisciplinari a llarg termini Joan Brossa, accions i territori, iniciat el 2012.També ha estat comissària de diverses exposicions: Em va fer Joan Brossa (2003-2007), Joan Brossa. Desde Barcelona al Nuevo Mundo (2005-2007), Joan Brossa en las alturas y sin red (2007-2008), Bverso Brossa (2008-2009), Joan Brossa, les etceteras infinis (2011) i Joan Brossa: escolteu aquest silenci (2013-2014).

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta