El Monbus Igualada guanya còmodament a Salt i segueix invicte
E

9 d'octubre de 2018

El passat diumenge, el Monbus CB Igualada visitava la pista del C.B. Salt que venia de perdre a casa amb una pròrroga en el darrer partit. Els igualadins arribaven al partit després d’una victòria agredolça contra el Calvià i era un bon moment per recuperar sensacions. Durant la setmana s’havien anat recuperant els jugadors tocats físicament i es va arribar al partit amb la plantilla al complert.

El Salt va apostar des de l’inici per defenses alternatives, individuals i zonals, però els blaus havien preparat molt bé el partit contra zona i sortien amb la idea clara d’una defensa agressiva sense concedir tirs exteriors; córrer al contraatac i si no es podia córrer jugar pilotes interiors. El primer període va ser un intercanvi de cistelles constant. Els gironins aconseguien cistelles per desconnexions dels visitants en defensa que els mantenia vius en el partit tot i l’encert en el llançament exterior dels igualadins. El primer període finalitzava amb un ajustat 19-21.

El segon període seguia amb la mateixa igualtat que el primer. Amb un Salt aprofitant-se dels errors del rival i dominant el rebot que els permetia segones opcions i un Igualada que no aconseguia enllaçar un bon atac amb una bona defensa. D’aquesta manera s’arribava al descans amb el marcador igualat a 42. Arribats a l’equador del partit els igualadins sabien que rebre 42 punts eren masses punts rebuts i havien d’ajustar les defenses.

El tercer període va ser un monòleg per part dels de l’Anoia que aconseguien encadenar bones defenses amb atacs elaborats buscant avantatges i dominant el rebot tant ofensiu com defensiu. Els igualadins llegien molt bé les avantatges interiors i aconseguien forçar faltes, això obligava als saltencs a tancar-se i els igualadins des del perímetre no perdonaven. La gran defensa del tercer període deixava al Salt amb 9 punts i el marcador era de 51-67 a l’inici de l’últim període. L’Igualada, que havia aconseguit amb paciència obrir una escletxa al marcador, ja no perdonava i seguia amb la mateixa idea i intensitat que en el tercer període. Els igualadins se sentien còmodes i això es notava amb l’encert que aconseguien mantenir durant tota la segona part. El marcador final va ser de 65-90.

El Monbus C.B.Igualada suma la tercera victòria i segueix invicte a la competició. Partit molt seriós amb una idea i guió de treball esperat i que amb molta paciència. Una vegada més, un dels factors clau de la victòria va ser la gran defensa, sobretot de la segona part, on en vint minuts han encaixat només 23 punts.

Aquesta setmana hi haurà doble jornada pels de l’Anoia; el Monbus C.B. Igualada disputarà el proper partit de la Liga EBA diumenge 14 d’octubre a les 17:45h al Pavelló de Les Comes davant el Mataró Parc Boet. Però abans, el divendres 12 d’octubre a les 18:00h el Monbus C.B. Igualada visita la pista del C.B. Valls per disputar l’anada dels quarts de final de la Lliga Catalana.

Fitxa tècnica

Monbus C.B. Igualada: Miki Stobart (20), Sergi Carrión (6), Miquel Benito (3), Edu Burgès (11), Jordi Torres (6), Carles Fons (14), Jaume Torres (16), Arnau Latorre, Pau Camí (5), Alex Matencio (3), Edu Tejero (6), Roger Pérez.