El flamenc-fusió de LENACAY aquest divendres a ‘Músiques de butxaca’

53

ateneu.jpg

Els concerts de ‘Músiques de butxaca’ tornen aquest pròxim divendres, 10 de juliol amb el seu habitual to intimista dalt de l’escenari del Teatre Municipal l’Ateneu, des d’aquest espai amb ànima és des d’on es viu l’experiència de ‘Músiques de butxaca’.
En aquesta ocasió serà el so del grup LENACAY, una de les bandes que va sorgir després de la dissolució de la mítica formació ‘Ojos de brujo’ qui refrescarà aquesta nit d’estiu amb flamenc fusió.
LENACAY és més que una banda, és un projecte d’experimentació en continua recerca d’experimentació sonora.
Amb el flamenc com a fil conductor, LENACAY revela la seva ànima versàtil amb ‘Yerel’, segon àlbum que ara presenten a l’Ateneu. En llengua caló, yerel significa colors i així és el disc, una àmplia paleta de colors. Una barreja de diferents llenguatges musicals que van des del flamenc al soul amb pinzellades de R&B i ritmes brasilers.
Arriba, Lenacay unplugged, la visió més acústica d’aquesta sorprenent formació però amb tota l’essència del que són.
La camaleònica veu de Paula Domínguez, amb la seva versatilitat d’estils, fosa amb dues guitarres de la mà de Ramon Gimenez, gitano que transporta el flamenc a una altra dimensió, al costat de Francisco Guisat “El Rubio”, guitarrista eclèctic on n’hi hagi, fan que tot el repertori de Lenacay, el puguin transportar a una visió completament acústica.
Paula Domínguez, des de la seva versatilitat d’estils, fusiona la seva veu de forma perfecta i natural amb els altres integrants, servint de nexe d’unió entre estils tan dispars. Ha col·laborat amb múltiples artistes com: Santiago Auserón, Original Jazz Orchestra Taller de Músics, Actitud Maria Marta.
Francisco “Rubio” Guisat, guitarrista que per les seves característiques eclèctiques s’adapta perfectament al projecte després del seu pas per Color Humà o Poet in Progress o Nour entre altres grups
Ramon Giménez, fundador, productor i guitarrista tant de Ojos de Brujo com de Lenacay, ha recorregut els 5 continents participant en festivals i a les sales més importants del món. Ha rebut premis de la talla de: World Music Awards 2004, Revista La banda elastica de los Àngeles (USA), Premi a la millor gira 2004 per la Reial Acadèmia de la Música, Premi «Mirades2» de TV2, com a millor grup musical i el Grammy Llatí l’any 2008 com a millor grup de flamenc. Ha col·laborat amb centenars d’artistes, des de Martirio, Duquenque, Estopa, entre d’altres.
El concert començarà a les 11 de la nit.