El Festival Maig torna aquest dissabte a Santa Coloma de Queralt

91

Després de l’edició de l’any passat, marcada per l’actuació de Delafé, el Festival Maig torna aquest dissabte 18 de maig a Santa Coloma de Queralt. Un festival de música, ja consolidat a la zona, i que sempre aposta per la qualitat musical d’artistes poc coneguts.

Aquest any, des de Barcelona arribaran l’Olga, la Cris, la Mireia i l’Álvaro. Ells son els Aloha Bennets, que presentaran al festival diverses cançons del seu disc La Jungla, llençat el juliol de 2017. Els Aloha Bennets son un grup de garage-punk amb tocs surfers i lletres iròniques i fresques.

De les terres de l’Ebre, la banda Gebre portaran el seu pop alternatiu. Aquesta banda tarragonina, formada per membres procedents d’altres bandes presentaran el seu primer EP, Marça-Falset, publica amb els segells Indian Runners i Bones Festes.

Des de la Segarra hi aniran els Lasta Sanco, un grup creat l’any 2016 i que arribaran a Sant Gallard per tocar cançons del seu primer disc Perdita Kompaso. Després de pujar a l’escenari de festes imponents com l’Aquelarre de Cervera o el Carnaval de Solsona, arribaran a la Baixa Segarra a presentar els seus temes més reivindicatius i ballables.

L’últim grup que actuarà a Sant Gallard seran els ABC Dialect, dos argentins residents a Barcelona que de ben segur donaran molt a parlar en els pròxims anys i que presentaran el seu primer EP, una joia que es mou entre el pop electrònic i el funk vintage.

Tancaran el festival el polifacètic dj de la casa Te Jodes y Bailas, amb un acompanyant de luxe, Dj Kerito, resident i programador de la mítica sala Jamboree de Barcelona.La festa seguirà al Casal de Santa Coloma de Queralt, amb els dj’s barcelonins Kimberly & Clark djs, acompanyats de l’artista local Àlex Gassol.

Tot i que a hores d’ara sembla que el temps no acompanyarà, el director del festival, Jordi Aldomà, confia que hi finalment encara es pugui fer a Sant Gallard, “tot i que l’any passat vam tenir la capacitat de passar tot el festival al Casal de Santa Coloma per culpa de la pluja, esperem que aquest any la pluja ens respecti i puguem tornar a viure una tarda nit màgica a Sant Gallard”.

El Festival Maig és un festival de música independent de petit format, que té l’objectiu de descobrir al públic noves propostes musicals que passen del Pop al Indie, del Rock a l’Elctrònica, en un entorn rodejat de camps i boscos que a la primavera llueixen amb el seu màxim esplendor. La complicitat entre artista i públic, el respecte amb l’entorn i una proposta musical de qualitat, són 3 condicions innegociables per als organitzadors d’aquest festival.