17.8 C
Igualada
Dimecres, setembre 30, 2020

El Festival Espurnes Barroques farà nou concerts en l’edició de tardor

Atesa la situació sanitària que va obligar a cancel·lar les actuacions previstes a la primavera, Espurnes Barroques ha programat unes Espurnes de Tardor més nodrides del que hauria estat habitual.

La programació, que es farà pública a final d’agost, comptarà amb 9 concerts, 1 conferència, 1 taula rodona, 1 caminada i —com sempre— anirà associada a tastos gastronòmics relacionats amb cada esdeveniment. En aquest sentit, cal remarcar que ja s’està treballant en l’elaboració de diversos dolços barrocs i que es comptarà amb la col·laboració de diversos cellers. A més, s’ha programat una acció social a la Llar d’avis de Cardona (una de les més afectades per la pandèmia) i diverses accions educatives al Bages i al Solsonès.

Si les condicions sanitàries ho permeten, les actuacions es duran a terme entre el 13 i el 27 de setembre en diversos punts de les quatre comarques on el festival està implantat, a l’Anoia, el Bages, el Solsonès i la Segarra. Hi haurà majoritàriament actuacions de formacions locals (com per exemple les d’O Vos Omnes, L’Acadèmia 1750 o el Conjunt Àtria), però també de diversos artistes de fora de Catalunya, entre els quals cal destacar els debuts d’un duet a Catalunya i, el d’un quartet de Basilea a l’estat espanyol.

Tot i centrar-se eminentment en el període barroc, enguany el festival traçarà un fil continu fins a Beethoven, sumant-se així a l’efemèride del 250 aniversari del naixement del geni de Bonn. A més, ja des del mateix lema del festival, es retrà homenatge a les persones que han estat més afectades per la pandèmia, tant a nivell artístic com realitzant accions específiques per a diversos col·lectius. En aquest sentit, el festival s’encetarà amb un concert molt especial a Manresa, programat per al 13 de setembre, quan farà just mig any del tancament de les escoles.

Malgrat la incertesa del context sanitari i social, Espurnes Barroques ha continuat treballant per poder oferir propostes culturals d’alt nivell a l’abast de tothom, entenent que la cultura és una necessitat primordial de la societat. Per això, adequant-se sempre a les mesures sanitàries vigents, incorporarà també algunes de les experiències digitals desenvolupades durant l’estat d’alarma, fent diverses accions a les xarxes socials.

El bagatge de les Espurnes Confinades
Espurnes Confinades va ser el nom que es va donar a les accions realitzades principalment a les xarxes socials entre el 16 de maig i el 7 de juny, en les dates en què s’haurien hagut de dur a terme els concerts de primavera. Durant 4 caps de setmana, es van fer 4 concursos amb què es donaven a conèixer diversos enclavaments patrimonials del Territori Barroc, els premis del qual eren diversos lots de productes del territori.

A banda d’aquestes accions de promoció, el primer cap de setmana es va emetre un clip del quartet vocal Cantoría. El segon cap de setmana, es va realitzar un concert sense públic a Pujalt, retransmès en directe pel canal YouTube del Festival, que va ser seguit per gairebé unes 200 persones. Aquest concert va suposar la presentació del disc d’Adriana Alcaide Still Life. El tercer cap de setmana, amb un canvi en la situació sanitària, es va programar el primer concert en viu de música clàssica a Catalunya, amb l’aforament ple. L’encarregat de fer-lo va ser el polifacètic Marc Díaz, a l’orgue renaixentista del Santuari del Miracle, amb un programa de missatge esperançador titulat Amb llum d’orgue. L’últim cap de setmana es va realitzar una acció simbòlica, amb un clip de silenci en homenatge a totes les veus que la pandèmia ha silenciat.

Les accions a les xarxes van ser seguides per una mitjana de 400 usuaris cada cap de setmana, de la qual cosa s’ha fet una valoració molt positiva.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Òdena convoca ajuts per als alumnes de llars, institut-escola i graus

L’Ajuntament d’Òdena ha aprovat les bases de concessió d’ajuts d’educació per al curs 2020-21 per a les famílies dels alumnes de les llars d’infants...

Jorba comença l’arrenjament del camí del cementiri per fer-lo més segur

El passat dilluns, l’Ajuntament de Jorba va començar les obres de millora del camí del cementiri al nucli urbà, entre el camí del Figuerot...

Una setantena d’alumnes anoiencs es troben aïllats a casa

Dues setmanes i mitja després de l'inici del curs escolar més atípic dels darrers anys, no ha hagut de tancar cap escola de l'Anoia...

El Consell Comarcal expressa el seu rebuig a la inhabilitació de Torra

El Consell Comarcal de l'Anoia ha manifestat, mitjançant la lectura d'una declaració política en el ple ordinari d'aquest dimarts, el seu rotund rebuig a...

Enquesta: Què et sembla la reducció de reunions a màxim 6 persones?

Aquest dissabte va entrar en vigor la prohibició de reunions de més de 6 persones a Catalunya. Des de ja feia setmanes que el...
Compartir