El festival de teatre per a infants més gran d’Europa porta dos grans èxits internacionals al Teatre de l’Aurora

56

Presentació del fetival EMPT'15 (Boca a boca, 9-11-2015)(1).JPG

Aquest cap de setmana Igualada es converteix, un any més, en un dels escenaris d’El Més Petit de Tots, el festival d’arts escèniques per als més petits més gran d’Europa, que enguany arriba a la seva onzena edició. El festival, que va arrencar el passat dissabte i que s’allargarà fins el 22 de novembre, amb un ampli programa d’espectacles que es representaran a deu municipis dels Països Catalans, arriba aquest cap de setmana al Teatre de l’Aurora d’Igualada, on es podran veure dues propostes d’èxit internacional: l’espectacle Little Night, d’Imaginart; i el Concert per a nadons, a càrrec del portuguès Paulo Lameiro, creador d’aquests concerts. La celebració del festival a Igualada compta, per segon any consecutiu, amb el suport de la clínica dental juvenil Boca a boca, de la capital de l’Anoia.

El festival per als més petits més gran d’Europa
El festival El Més Petit de Tots va néixer el 2005 promogut per la LaSala Miguel Hernández (Sabadell) amb una clara vocació internacional. Uns anys més tard s’hi va sumar el Teatre de l’Aurora i, per iniciativa de la sala igualadina, es va estendre arreu del territori; més endavant s’hi van afegir el Mercat de les Flors (Barcelona), el Teatre Municipal (Benicàssim), el Teatre Principal (Olot), el Teatre de l’Escorxador (Lleida), el Teatre-Auditori (Sant Cugat), i el Teatre Clavé (Tordera). En la passada edició s’hi van sumar Teatres de Tarragona i el Teatre-Auditori de Granollers.
El festival és un aparador per a mostrar creacions artístiques de qualitat i de proximitat i un referent per aquest sector artístic al continent. El festival El Més Petit de Tots és una mostra d’espectacles i experiències pensades pels més petits, pels que tenen menys de 5 anys. Amb un ritual, una durada, una concepció de l’espai diferents, fets a la seva mida. Amb aforaments reduïts, on tot es veu de molt a prop i on tot es viu molt intensament; on hi caben i es barregen tots els llenguatges: la música, el teatre, la dansa, l’audiovisual, el joc, etc. Eulàlia Ribera, co-directora del festival, destaca que “El Més Petit de Tots està plenament consolidat, les famílies ja saben que el mes de novembre tenen aquesta cita, i ja l’esperen”.
Des dels seus orígens, el festival ha tingut una clara vocació internacional i en aquesta onzena edició hi haurà una àmplia participació de companyies estrangeres. S’hi podran veure espectacles produïts a Catalunya així com de l’estranger (França, Bèlgica, Portugal, Alemanya i Espanya). El Més Petit de Tots s’estén a Euskadi amb el petit festival Txiki, Txiki, Txikia. El festival també produeix un espectacle de creació pròpia, en aquesta edició es tracta de l’espectacle LOO, coproduït amb la companyia Ponten Pie.El festival El Més Petit de Tots és, segons Ribera, “el més gran d’Europa per a aquesta franja d’edat”.
Òscar Balcells, director del Teatre de l’Aurora, remarca que es tracta d’una “oferta molt especialitzada, amb unes companyies molt coneixedores d’aquest públic, amb un treball molt important al darrere de cada espectacle”. Balcells també destaca “l’experiència que viuen els infants, que en molt casos és la seva primera experiència amb les arts escèniques; una experiència que és compartida amb les pares i mares, amb els adults que acompanyen als més petits, que viuran les seves reaccions”.

La clínica dental juvenil Boca a boca, patrocinadors del festival a Igualada, sortegen dos vals per l’atenció odontològica entre el públic del festival
La celebració del festival El Més Petit de Tots al Teatre de l’Aurora compta, per segon any consecutiu, amb el suport de la clínica dental juvenil Boca a boca, d’Igualada. Durant els dos dies de festival, el públic podrà omplir una butlleta per participar en el sorteig de dos tractaments odontològics per a dos nens o nenes, fins que compleixin cinc anys. “Una de les voluntats del nostre equip de professionals és posar la prevenció de les malaties bucodentals per davant de tot, començant com més aviat millor, per evitar problemes futurs en el que considerem un dels principals òrgans del nostre cos, la boca, que és la porta d’entrada d’una gran part del què som”, tal i com explica la Dra. Anabel Villa, responsable sanitària de la clínica dental juvenil Boca a boca,
La Dra. Anabel Villa remet a la “responsabilitat social corporativa” per explicar els motius del suport de la clínica a aquest projecte cultural, “ja que una de les nostres missions és la projecció de la nostra experiència cap a la societat, retornant així la confiança que els nostres pacients ens han dipositat. El festival aporta als nens el coneixement cap a la sensibilitat artística i, tal com en l’odontologia, com més aviat es comença, millor. A més –afegeix la Dra. Anabel Villa-, quan es tracta d’infants, aquesta responsabilitat és encara major”. La clínica dental juvenil Boca a boca està situada al Passeig Verdaguer, 55, d’Igualada.

Horaris i venda d’entrades
Les representacions de Little Night es faran dissabte 14 de novembre a les 11:30 h., a les 12:30 h., a les 16:30h i a les 17:30 h. (entrades exhaurides); mentre que les del Concert per a nadons es faran el diumenge 15 de novembre, en dues sessions: a les 12 h. i a les 17 h. Les entrades, a 8€ (adults) i 6€ (nens) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 938050075 exclusivament el dijous de 19 a 20 h. Més informació a www.teatreaurora.cat.