El detingut per l’agressió a un membre de Jusapol queda en llibertat amb càrrecs

128

El jutjat de guàrdia d’Igualada va deixar en llibertat amb càrrecs el detingut aquest dilluns per haver agredit presumptament un policia espanyol durant la manifestació de Jusapol del passat dissabte a Barcelona. El jutge d’Igualada es va inhibir en favor dels jutjats de la capital catalana, on van passar els fets. El cas es va obrir per lesions, desordres públics i atemptat a l’autoritat. El detingut es va acollir al seu dret a no declarar.

L’home es va entregar a primera hora del matí a la comissaria d’Igualada, però no va ser detingut en un primer moment, ja que no s’havien practicat les diligències. Posteriorment els agents es van desplaçar al seu domicili, a Montbui, on finalment va ser arrestat.

Un grup d’independentistes va colpejar i increpar els policies espanyols que es concentraven a Via Laietana, amb insults com ‘gentussa’ o ‘feixistes’. Un vídeo gravat per un testimoni mostra com es llança una ampolla i com un home que porta una bandera estelada, presumptament l’arrestat, clava diversos cops de puny a un manifestant. El mateix vídeo mostra com un altre home clava cops de peu a la mateixa víctima i finalment els Mossos d’Esquadra acaben intervenint.