El desFOLCa’t! de Calaf homenatjarà la figura d’Ovidi Montllor el dissabte 27 de juny

48

ovidi_montllor_46346.jpg

El Festival de Música Popular i Tradicional de Calaf comptarà aquest any amb un espectacle inaugural —que subsituirà la mostra de solistes— i que estarà dedicat al cantautor i actor alcoià Ovidi Montllor. Poemes, músiques i reflexions conformen aquesta original proposta que portarà a escena David Caño, Borja Penalba i David Fernández —o, tal com ells mateixos s’anomenen, un artista, un cantant i un pallasso. Podrem gaudir d’aquest “Ovidi al cub” el dissabte 27 de juny a les 21.45 h a la plaça dels Arbres.

A la tarda, castellers i colles bastoneres
L’espectacle inaugural no és l’única novetat del desFOLCa’t!: l’altra proposta innovadora és la tarda dedicada a la cultura popular, amb la tercera edició de la Trobada de colles bastoneres i, sobretot, amb una nova exhibició de colles castelleres. Hi prendran part els Castellers de Santpedor i els Picapolls de la Gavarresa, que oferiran una mostra del seu repertori casteller a partir de les 18.00 h a la plaça Gran. D’aquesta manera l’organització amplia l’oferta festiva i popular del Festival, amb una programació especialment pensada per al públic familiar que es completarà amb l’animació infantil a càrrec de Jam – Dragon St. Cal recordar també que s’ha programat un taller infantil i un per a adults de jotes i boleros mallorquins—que engegaran a les 17.00 h al Casal de Calaf, i pels quals és necessari inscriure’s prèviament.

A les 20.30 h, el sopar popular a la plaça dels Arbres servirà per agafar forces per a una nit intensa, plena de música i de festa. Després de l’espectacle “Ovidi al cub”, a la mateixa plaça hi haurà ball amb els mallorquins Sa Torre. Després serà el torn dels concerts als bars: al Bar Canet hi actuaran els catalans Riu (22.45 h), al pub Skàndol els bascos Dead Bronco (23.15 h) i al Bar Rosa els catalans Morena (23.45 h). A mitjanit la Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra portarà la música dels Balcans a la plaça dels Arbres, i seguidament els Morena i finalment els francesos Babylon Circus completaran la matinada del desFOLCa’t de Calaf.

Totes les actuacions del desFOLCa’t! – festival de Música Popular i Tradicional són gratuïtes; només cal adquirir prèviament el tiquet per al sopar popular i tramitar les inscripcions al taller de jotes i boleros. Per a més informació, visiteu el web www.desfolcat.cat.