El DARP autoritza una batuda excepcional del senglar a Vilanova per evitar danys personals i als conreus

67

senglar-2reduit.jpg

El Departament de Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya ha autoritzat excepcionalment la batuda del porc senglar al terme municipal de Vilanova del Camí. Es tracta d’una resolució basada exclusivament en criteris mediambientals i de regulació de les poblacions de senglars a la zona per tal d’evitar que afectin negativament a la seguretat de les persones i dels seus béns: com per exemple, els conreus agrícoles, les activitats ramaderes i forestals.
El regidor de Medi Ambient, Luís Perea, ha explicat que el DARP ha autoritzat dos dies de batuda: ahir diumenge 25 d’octubre i el proper 8 de novembre. Durant aquestes dues jornades Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Policia Local i voluntaris de Protecció Civil, també intensificaran la vigilància per la zona.
Tal i com recorda Perea, “Vilanova està inclosa a la zona de seguretat i està totalment prohibida la caça en el seu terme, per això des del DARP han autoritzat excepcionalment un grup de 30 persones per a participar en aquest control biològic de senglar per superpoblació”.
Aquestes persones, caçadors autoritzats dels vedats de La Pobla i Carme, ajudats de gossos de caça, trauran els senglars de Vilanova is els portaran als vedats colindants amb l’objectiu d’abatre’ls allà. Per tant, i “a menys que es tracti d’un tema urgent o de seguretat personal”, diu el regidor de Medi Ambient, “no es dispararà cap tret en terme municipal de Vilanova del Camí”.
Segons ha explicat el regidor, el grup de caçadors autoritzats estan obligats a informar al DARP dels resultats de les seves accions i són responsables de les actuacions i responsabilitats que es puguin derivar d’aquesta autorització. També estan obligats a recollir de terra els cartutxos, en cas d’haver de disparar, així com de la resta d’estris que s’utilitzin en la batuda.