El coronavirus afecta el món de la sardana

35

El coronavirus Covid-19 impacta plenament el món de la cobla i la sardana. La Confederació Sardanista de Catalunya tanca la seva oficina amb afectació del concurs La Sardana de l’Any i s’ajornen o cancel·len moltes activitats sardanistes. Aquesta clausura serà fins el dilluns 30 de març, o fins a nou avís.

Així, la Casa de la Sardana, amb la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya, ha tancat a partir del dilluns 16 de març, per operar a través del teletreball. Totes les gestions s’hauran de fer via el correu electrònic info@confsardanista.cat. El telèfon tindrà operatiu només un contestador automàtic que indicarà el procediment a través del correu. Malgrat l’equip humà de la Confederació Sardanista de Catalunya intentarà mantenir el ritme de treball habitual pot ser que determinades activitats, com l’actualització de l’agenda, la preparació d’esdeveniments o la gestió diària es vegi alterada.

Un dels projectes de la Confederació Sardanista de Catalunya afectats és el concurs de La Sardana de l’Any. El procediment  de votació es veurà alterat durant les setmanes del 14 i 15 de març i el 21 i 22 de març. En tots dos casos es desactiva la possibilitat de votar a través  del contestador de la Confederació Sardanista de Catalunya. Només és factible o bé de les emissores col·laboradores receptores de vot o bé la pàgina electrònica corres-ponent.

També moltíssimes activitats  sardanistes es cancel·len o s’ajornen, ja que les mesures de contenció del Covid-19 així ho recomanen. De fet, moltes ballades, concursos i concerts es desconvoquen directament per indicació de l’ajuntament corresponent. Entre aquests esdeveniments es posposa també la proclamació de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2020. Caldrà veure quan es podran reprogramar. En aquest sentit, és clar, també s’anul·len fins el 30 de març totes les activitats públiques que havien de tenir lloc a la Casa de la Sardana. Cal tenir present però que totes aquestes mesures tenen una vigència de 15 dies revisables segons com evolucioni la propagació del virus.

Quant a Igualada també s’han suspès els cursets de sardanes del dimarts al Cívic Centre i al Barri de Montserrat els dimecres, fins nou avís. Igualment es va haver de suspendre el dijous passat, dia 12, el concert que es tenia previst fer a l’Ateneu Igualadí, dedicat als nois i noies de diferents escoles d’Igualada i també de la comarca que segueixen el curs d’ensenyament de la sardana ‘SardANOIA’, en el qual la finalitat de dit concert era que coneguessin, d’una forma amena i teatralitzada,  els instruments de la cobla junt amb els seus sons corresponents.

                                           Agrupació Sardanista d’Igualada