El conjunt anoienc de hip hop Dark Season es proclama campió de Catalunya i d’Espanya

274

El conjunt anoienc de hip hop Dark Season s’ha proclamat Campió de Catalunya i Campió d’Espanya en els campionats de dansa urbana que s’han celebrat aquest mes de maig. L’equip, coordinat per la vilanovina Sara Ramos, competeix per tercera temporada en la categoria Premium de majors de 35 anys, sota la batuta del reconegut coreògraf David García Martínez.

Aquest mes ha començat la temporada de competicions de danses urbanes. L’aventura de Dark Season repeteix per tercera temporada encapçalada per Sara Ramos amb un equip que està en la cresta de l’èxit. Tot va començar ara fa tres anys quan Ramos va decidir contactar amb el coreògraf David García a qui admirava per la seva trajectòria per demanar-li que les tingués en compte si algun dia es decidia a entrenar algun equip Premium. Ella formava part d’un grup de dones apassionades pel ball que estaven decidides a pujar a l’escenari, igual que ho feien algunes de les seves filles per ballar hip hop.

David García no només va respondre el correu de Ramos, sinó que es va comprometre amb el grup i des d’aleshores és l’entrenador i coreògraf de Dark Season i les prepara per les competicions. Un cop per setmana aquest conjunt de 16 persones (la gran majoria dones) entrena dur per assajar la coreografia que posen en escena. Una experiència que com explica Juani Ordóñez, membre de les Dark, “s’ha convertit en una cita molt especial” per a totes les components; per al seu “creixement i superació diària”.

Però amb 3 hores d’assaig no en tenen prou, explica Maribel Rubio, per això moltes es preparen també fent altres activitats físiques -caminar, córrer, fer natació…- per aconseguir agafar el bon fons físic que requereix aquest ball, que té una gran exigència aeròbica i de musculació. Rubio afirma que les components de Dark Season volen transmetre un missatge ben clar: “la dansa és per a tothom i no té edat”.

Crida l’atenció l’alt nivell d’aquest equip en la categoria Premium. Sara Ramos subratlla que han treballat i treballen molt dur per ser on són i que “el compromís de tot l’equip és evident, perquè no fallen als assajos”.

La clau del seu èxit com afirmen des de Dark, és no només treballar fort, sinó la cohesió, estimar el que fan i estimar-se entre elles.

Sara Ramos també és la coordinadora d’un equip juvenil, D&S, que igualment entrena David García i que està vivint la segona temporada des de la seva creació. Són un grup jove que encara s’està formant, però que treballen també amb molta il·lusió i estan fent un bon camí.

La temporada de campionats de les Dark Season es tancarà un any més, a Mallorca, el mes de juliol, amb una de les cites més esperades: el campionat d’Europa. Ja s’han fet amb la plata en anys anteriors, però ara esperen poder-se fer amb l’or. El més important, però, seran els dies de convivència i de celebració “perquè el més important és que continuem pujant a l’escenari plegades, gaudint de la dansa i de l’amistat que hem fet a l’equip”.

Les Dark Season van actuar a Vilanova del Camí en la passada Festa Major com a teloneres d’Efecto Mariposa. També han estat requerides, només fa unes setmanes, per desfilar a la Fira del Comerç de Montbui, i ja se les coneix a altres municipis, com Òdena o Sant Martí de Tous. En nom de l’equip, Sara Ramos feia arribar l’agraïment a tots els ajuntaments i entitats que confien en elles, perquè tot plegat les ajuda una mica a poder-se costejar les despeses de vestuari, viatges, lloguer de sala per entrenar… En el mateix sentit, també ha agraït especialment el suport econòmic que enguany els ha donat l’empresa Sofamel.