“El color de la llum” posa el fotoperiodisme a debat al Teatre de l’Aurora

22
Foto: Samuel Aranda / Corbis.

El Teatre de l’Aurora se suma al FineArt aquest cap de setmana amb l’espectacle El color de llum, un espectacle de teatre documental basat en el testimoni oral de cinc fotoperiodistes: Joan Guerrero, Sandra Balsells, Emilio Morenatti, Samuel Aranda i Marta Ramoneda. El color de la llum, produït per la sala La Planeta de Girona i estrenat al prestigiós festival Temporada Alta de Girona, interpel·la a l’espectador tot qüestionant els límits ètics i les característiques de la professió, en un moment on l’ús de la imatge està al punt de mira.

Ens hem tornat insensibles, amb l’allau mediàtica d’imatges de conflictes bèl·lics i altres desastres? La fotografia acosta o posa una distància asèptica?

Quins són els límits ètics d’un professional? Aquestes són algunes de les preguntes amb les quals El color de la llum interpel·la a l’espectador. Els tres actors en escena donen veu, amb la fórmula del teatre Verbatim, a cinc fotoperiodistes amb qui el dramaturg Ferran Joanmiquel va parlar més de 12 hores per construir el text de l’espectacle.

El color de la llum posa el focus en el professional que hi ha darrera la càmera que viu, veu, dubta, pateix, s’emociona, s’enfada i no escatima esforços en mostrar allò que no veuen els ulls de la majoria.

Tertúlia

Al finalitzar cada passi de l’espectacle hi haurà una tertúlia amb el director i dramaturg, Ferran Joanmiquel.

Horari i venda d’entrades

Les representacions de El color de la llum, tindran lloc divendres 16,  dissabte 17 de març a les 21 h. i diumenge 18 de març a les 19 h. Les entrades tenen un cost de 15 € i 12 € (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.