El Cercle Podem Educació Catalunya prepara a Igualada les seves propostes per al 27S

39

10530719_1594390717493377_1231796281149246311_n.jpg

Dissabte passat dia 27 de junys va tenir lloc la IV Assemblea Presencial del Cercle Podem Educació de Catalunya a l’Espai pels Somnis en la qual docents i ciutadans de tot el territori català es varen trobar per debatre sobre les polítiques d’educació que es volen desenvolupar a Catalunya, junt amb la col·laboració del Cercle Podem Igualada.
L’assemblea va començar amb la posada en comú de les conclusions de l’Assemblea Estatal de Podem Educació que va tenir lloc el 20 i 21 de Juny a València. En aquesta reunió es va acordar promoure una sèrie d’accions per aconseguir una educació pública i gratuïta, no governada pels interessos econòmics i polítics sinó amb l’objectiu d’assolir que els alumnes puguin trobar la seva vocació i desenvolupar les capacitats necessàries per viure una vida digna i feliç. Tanmateix, l’objectiu del Cercle Podem Educació Catalunya és concretar propostes polítiques educatives d’acord a la realitat de la societat catalana. Els eixos que guiaran les iniciatives educatives del cercle es centraran en impulsar:
1.- La defensa d’una educació pública finançada íntegra i adequadament des dels pressupostos de les institucions públiques que en són responsables. Però mentre s’assoleix de manera progressiva aquest objectiu s’ha de establir un sistema de beques que garanteixi veritablement l’equitat. 
2.- Un suport pedagògic i social que tingui en compte la necessària compensació que requereix el principi d’equitat per tal d’evitar que cap alumne es quedi fora. 
3.- Respecte per la identitat cultural catalana, en particular per la seva llengua i història. 
4.- Una escola laica on no es contempli la religió com a matèria d’estudi a l’escola. 
5.- Uns principis metodològics enfocats al desenvolupament de les potencialitats dels alumnes i el seu descobriment empàtic de l’entorn, on els centres educatius respectin la pluralitat mitjançant models no sexistes i respectuosos amb el medi ambient i la multiculturalitat. 
6.- Rebuig d’un sistema educatiu dedicat a la promoció de la ma d’obra necessària per al manteniment de l’organització econòmica mitjançant uns currículums sobresaturats de continguts que afavoreixen l’aprenentatge mecànic, en lloc del pensament crític i creatiu, l’educació emocional i la solidaritat des de la perspectiva de les intel•ligències múltiples i harmonitzades. 
7.- La revisió de l’adequació de la Formació professional com a element fonamental d’un sistema educatiu complet i versàtil. 
8.- La democratització en la gestió dels centres educatius potenciant les decisions col•lectives del claustre, el paper dels consells escolars i l’obertura cap al seu entorn natural, social i cultural, tenint en compte la representativitat de gènere i els criteris ecològics. 
9.- La incorporació d’un nou model d’avaluació, no com un instrument de jerarquització de centres i docents, sinó com una eina de millora constant de l’actuació docent. 
10.- El foment de la formació permanent i el compromís del professorat. 
11.- Una formació inicial coherent amb els principis metodològics proposats. 
12.- La defensa d’unes condicions laborals dignes per als docents acords amb els objectius de qualitat educativa que es volen assolir.
Per finalitzar, esmentar la desil·lusió general manifestada pels assistents deguda a la ja propera desaparició del Casal de l’Espai pels Somnis, que deixarà de complir la seva funció socio-cultural i tornarà a quedar tancat l’edifici a causa dels interessos econòmics que el bisbat de Vic té posats en aquesta finca.
Recordem que el dia de les assemblees del Cercle Podem Igualada son tots els Dijous a L’Espai Civic Centre a partir de les 18.30 h (sala d’entitats segona planta), obertes a totes i tots