El CB Àguiles celebra el 50è aniversari ple de vida

318

Passat, present i futur del Club Bàsquet Àguiles es van reunir ahir en la celebració del 50è aniversari del club colomí. Una jornada amb diverses activitats durant tot el dia que va tenir com a acte central un gran sopar al poliesportiu amb la presència de més de 300 persones.

El poliesportiu municipal de Santa Coloma lluia d’allò més amb una exposició que recollia fotografies, trofeus, samarretes i articles de premsa de tota la història del club, des de l’any 1968 amb el primer partit jugat a l’Estrella, plantilles de diverses èpoques com el sènior femení que va aconseguir pujar a Segona Nacional o l’últim partit jugat aquesta temporda en què el Sènior masculí aconseguia la permanència a 1a Catalana. Fotografies de partits a l’Estrella, a la piscina i al poliesportiu. “Al llarg de la història de club s’ha canviat de casa, però sempre s’ha passat fred a l’hivern”, diuen alguns jugadors del club.

Una part de l’exposició. Foto: Ramon Duch

La gent es troba a les fotos, però alguns no s’acaben de reconèixer. “Mira, aquesta soc jo quan jugava”, diu la mare. “Si? Però si estàs molt diferent!”, contesta el fill. Ell també hi és en algunes de les fotos, les més actuals. La gent comenta articles de premsa antics, recorda partits històrics o explica anècdotes divertides. Antics companys d’equip es retroben després de molts anys i s’abracen, és un dia de festa i alegria.

Un cop tothom ja ha anat veient a les fotos, és el moment de sopar. Al mateix poliesportiu s’han parat més de 25 taules que ocupen bona part del parquet. En totes les taules, hi ha més anècdotes per explicar i històries per recordar, ara de manera més pausada. Un cop acabats el primer i el segon plat, l’alcalde de Santa Coloma, Magí Trullols, dirigeix unes paraules a tots els assitents, en què remarca la importància del CB Àguiles per Santa Coloma, “sou una entitat que ajudeu molt a fer poble, represneteu els valors de Santa Coloma per tot Catalunya”. A continuació, era el moment del president del club, Ramon Mullerat, que va voler agraïr a totes les persones que ha passat pel club el seu compromís amb la entitat i va desitjar “que per molts anys poguem seguir celebrant festes com aquestes”. Les paraules de president i l’alcalde van donar pas al tall del pastís, que el van protagonitzar algun dels fundadors del club l’any 1968: Xavier Marimon, Ramon Vives, Robert Vilà, Josep M. Marsal, Isidre Mas i Joan Farré.

L’alcalde de Sta.Coloma i el president del club amb alguns dels fundadors Foto: Frederic Vallbona

Un cop acabades les postres, i després que alguns exjugadors i exjugadores del club expliquessin a tothom alguns partits que els havien marcat, els equips de la present temporada van fer el seu tradicional ball de final de temporada i es va fer entrega d’un obsequi a tres persones que porten molts anys al club, tirant-lo endavant des de diverses posicions i de manera totalment desinteressada: Ramon Mullerat, Dani Mullerat i Ramon Bartra.

El poliesportiu ple de taules per la celebració del 50è aniversari Foto: Frederic Vallbona

Amb aquesta sorpresa, es donava pas a la festa final que es feia al Teatre l’Estrella i es tancava una gran jornada de celebració que havia començat al matí amb una gimcana pels més petits i que també havia contat amb el clínic de l’exentrenador d’ACB, Jota Cuspinera.