El carrer Major es reobre al trànsit després de 7 mesos d’obres

35

vilanova.jpg

Divendres es va obrir al trànsit el carrer Major de Vilanova del Camí per on es pot circular amb tota normalitat. Els Serveis Tècnics municipals i l’empresa encarregada de l’obra, Constructora de Calaf, estan retirant els cartells provisionals d’obra al mateix temps que restableixen la senyalització vertical del carrer que torna a estar vigent, a partir d’avui. També han entrat en funcionament els dos semàfors del carrer Major tot i que durant el dia d’avui la Policia Local està reforçant el servei principalment a les cruïlles.
Simultàniament a l’obertura del carrer Major, des dels Serveis Tècnics Municipals, expliquen que estan retirant la senyalització que s’havia col·locat provisionalment als carrers St. Isidre, Igualada, Plaça Major i Plaça dels Miquelets, perquè també s’ha retornat el sentit original de la circulació a aquestes vies.
Tot i que l’obra d’urbanització del carrer Major s’ha finalitzat, queden pendents, segons expliquen des dels Serveis Tècnics, alguns detalls com la col·locació de mobiliari urbà i jardineres o el desmuntatge dels fanals antics que es farà en els propers dies.
Recordem que els treballs d’urbanització del carrer Major van començar el passat mes de novembre i s’han fet per trams per facilitar la mobilitat dels vehicles i persones i molestar el mínim al veïnatge. El primer que es va urbanitzar va ser entre la plaça Major i Montserrat; el segon, entre Montserrat i Sant Hilari i aquest darrer entre Sant Hilari i Onze de setembre.
Les obres han permès renovar per complet els sistemes de clavegueram i enllumenat que ara està soterrat, així com les xarxes de baixa tensió, aigua potable i telefonia del sector que també s’han soterrat.
Pel que fa a la pavimentació del vial, s’ha fet amb un tipus de paviment flexible i de color vermell en la part rodada, mentre que la zona de vianants, és a dir, les voreres, s’ha fet amb peces de formigó.
El projecte d’urbanització també inclou la senyalització viària, la col·locació de mobiliari urbà i la plantació d’arbrat o col·locació de jardineres.
Les obres del carrer Major permetran, com ha explicat l’alcaldessa Vanesa González, “potenciar i recuperar el centre urbà de Vilanova del Camí i prioritzar la mobilitat dels vianant per sobre de la dels cotxes”.