El Bruc celebra aquest cap de setmana el festival «Som País» que fomenta el contacte amb la natura

100

Aquest cap de setmana se celebra al Bruc la tercera edició del festival Som País, un festival en contacte amb la natura al peu de la muntanya de Montserrat. Des de primera hora de dissabte es realitzaran sortides a la natura, tallers de residu zero, xerrades i activitats infantils. Durant tots dos dies, a més, tindrem la presència de referents en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat com Francesc Mauri, José Luis Gallego, Esther Vivas o Sergi Saladié. A més, Joan Reig posarà la cirereta a Som País amb un concert de clausura diumenge a la tarda. El programa complet de Som País i l’explicació de totes les activitats es poden trobar a http://www.elbructurisme.cat/que-fer-i-visitar/festes-i-fires/som-pais/.

Els assistents trobaran, a partir del migdia de dissabte, la tradicional fira dels productes i artesania del territori, que comptarà amb la presència de l’Associació de Pagesos del Peudemont de Montserrat (www.montserratalplat.cat), recentment creada. Entre la vintena d’activitats que es realitzaran entre dissabte 12 i diumenge 13, hi haurà caminades al peu de la muntanya de Montserrat, activitats conscients de connexió amb el cos i la natura, un taller de residu zero per aprendre a fer sabons, un dinar de senglar, escalada d’iniciació per als més petits, teatre de titelles i molt més!

Aquesta és una iniciativa que pretén marcar una línia de relació amb l’entorn del Parc de caràcter proteccionista, de respecte a la natura i que posi en valor la feina dels petits productors i artesans de la zona. A l’hora de dinar, diversos restaurants del Bruc oferiran un menú amb producte local pensat per als assistents.