El Banc de Queviures d’Igualada ofereix diferents activitats formatives als seus usuaris

1

taller_cuina.jpg Durant l’any 2013, des del Banc de Queviures d’Igualada s’han organitzat diferents activitats formatives dirigides als seus usuaris, que s’hi ha pogut inscriure de manera voluntària. La majoria de les activitats han estat xerrades realitzades per diferents professionals i que estaven relacionades amb l’alimentació i els productes de temporada, l’ economia domèstica o l’estalvi energètic. També s’han ofert activitats relacionades amb l’aprenentatge de la llengua catalana a través del projecte Xerrem organitzat per la Kaserna o una visita guiada a la Biblioteca. Actualment s’està duent a terme un taller de cuina, organitzat conjuntament amb l’Escola Pia i la Creu Roja, que consta d’una sessió teòrica i una de pràctica. Aquest taller s’està oferint a quatre grups de quinze persones diferents. Les persones assistents aprenen a cuinar de diferents maneres l’arròs, la pasta i els llegums, que són els aliments que es distribueixen habitualment en el Banc de Queviures local. També se’ls ofereix un dossier amb menús preparats, que permet visualitzar el valor econòmic i energètic de cada plat. En la sessió teòrica se’ls aconsella com organitzar la compra, com calcular la despesa alimentària i com reduir el consum d’aigua, gas i electricitat a l’hora de cuinar. Fins a final d’any està previst proposar noves activitats, la difusió i inscripció a les quals es durà a terme en el mateix Banc de Queviures els dies de recollida.