L’editorial de La Veu de l’Anoia: “Monbus”

60

La Generalitat de Catalunya i l’Autoritat Metropolitana del Transport han donat a conèixer aquesta setmana una auditoria que, segons es va explicar abans, havia d’esdevenir una eina clau per a prendre la decisió respecte la concessió del servei a l’empresa Monbus-Hispano Igualadina del trajecte Igualada-Barcelona.

Les dades concloents de l’esmentada auditoria no deixen lloc a cap dubte respecte la necessitat, evident, que l’empresa posi fil a l’agulla en la millora del servei. Fa molt temps que existeix un “soroll” constant respecte el paper que aquesta empresa, d’origen igualadí però avui sense cap resta del seu passat, de capital gallec en la seva totalitat, està oferint respecte als seus clients.

Logo VA - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catNo és de rebut la supressió de gran part del seu servei entre Igualada i Capellades, o les contínues queixes respecte la línia entre la capital de l’Anoia i Barcelona, utilitzada per la majoria d’igualadins davant l’escassa competivitat que ofereix Ferrocarrils de la Generalitat en qüestió d’horaris del trajecte. I estem parlant de només dos exemples. L’auditoria és clara i rotundament manifesta. Monbus ha de treballar, i molt, per a guanyar-se la confiança dels seus usuaris, des de la simple informació correcte dels seus horaris a les parades, fins a que el 100% dels seus vehicles passin satisfactòriament la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), quelcom que, avui, genera molts dubtes, a tenor dels resultats de l’auditoria.

Lluny queden els dies que La Hispano Igualadina era una companyia del tot de casa, en la qual l’interlocutor era pròxim i els problemes, que també existien, tenien més possibilitats de resoldre’s. Les coses fa temps que van canviar, però els problemes que es troben els usuaris continuen, en la seva majoria, esdevenint els mateixos. Va essent l’hora d’acabar definitivament amb un malson que fa temps que dura. O Monbus corregeix i ofereix un servei digne del que ens mereixem, o caldrà trobar, sense excuses, una alternativa.