Dues mestres del Maristes reben accèssit en un premi internacional d’innovació pedagògica

335

Les mestres Clàudia Bravín i Marga Cuerva del Col·legi Maristes Igualada han rebut un accèssit en el Premi Internacional d’Innovació Pedagògica Jean Baptiste Montagne pel seu treball Moments creatius en família.

Es tracta d’una experiència que ja compta amb dos anys de rodatge a l’escola i que aquest curs tornarà a començar el dia 28 de setembre.

Els moments creatius són uns espais de trobada de pares i fills amb els educadors que faciliten i proporcionen un treball sensorial a través d’explorar, experimentar, crear i imaginar, treballant la interioritat i les emocions des de la neurociència. Estan adreçats a nens i nenes de 2 i 3 anys.

Es tracta de donar eines i materials perquè sigui el propi infant qui investigui i experimenti tenint en compte els seus interessos, motivacions, capacitats i grau de maduresa.

És un treball plàstic, de desenvolupament corporal, que  facilita una gran varietat de connexions neurosensorials i ajuda a construir la personalitat de cada infant. És també un espai de joc, que és l’activitat més important en el dia a dia dels infants. El joc els permet fer descobertes de manera inconscient i experimentar lliurement, amb l’observació i acompanyament dels pares, fent suggeriments, donant ànims i felicitacions.