Dos gols del CE Vendrell condemnen l’Igualada HC en un partit molt defensiu
D

19 de novembre de 2017

L’Igualada Hoquei Club va perdre per 0 a 2 davant el CE Vendrell, que va aconseguir la primera victòria fora de casa del curs a Les Comes. Sobre la pista, es va veure un partit molt igualat i amb unes defenses gairebé inexpugnables, com va indicar el marcador final. L’Igualada jugar amb tres jugadors ‘tocats’: César Vives amb un procés febril, Sergi Pla amb problemes estomacals i Roger Bars, que va rebre un cop de pilota a la cara durant l’escalfament que li va provocar una fissura nasal.

Durant els primers minuts de joc van ser el preludi del que passaria al llarg del partit. Un Igualada molt ben col·locat en defensa estàtica anul·lava les ocasions de perill dels del Baix Penedès. A l’altra àrea, un guió calcat: un Vendrell molt ben tancat evitava que els atacs dels homes de Ferran López fossin incisius.

El partit va tenir un moment clau al minut 9, amb el gol de Cristian Rodríguez, que va ser com una galleda d’aigua freda per l’Igualada. El 0 a 1 va imperar fins al minut 49, deixant 40 minuts de joc amb un ritme pausat i pocs contraatacs. La primera part es va jugar molt ràpid, amb poc més de 30 minuts, amb només un temps mort i poques faltes.

A la segona part, i a mesura que avançava el marcador, l’Igualada es va mostrar més ofensiu i va generar més perill que els homes de Gonzalo Medina, que es van estavellar a la teranyina arlequinada. Tot i això, l’Igualada tampoc va trobar efectivitat davant d’un Gerard Camps molt atent i una defensa amb experiència i ofici que va desfer diverses ocasions.

Els arlequinats, bolcats a l’atac, van deixar més espais en defensa. Això ho va aprofitar l’ex igualadí Eduard Fernández, en una jugada aïllada, per fer el 0 a 2 al minut 49. A falta de 20 segons pel final, Roger Rocasalbas va veure la targeta blava i l’Igualada va disposar una falta directa a favor, que Oriol Vives no va poder transformar. S’allargava així, una setmana més, la mala sort amb la pilota aturada.

En declaracions post partit, Ferran López va dir que “el Vendrell és un gran rival que defensa molt bé”. De cara als seus jugadors, va considerar que “hem estat molt bé en defensa estàtica. Ens han generat poc perill. La diferència és que ells han fet un gol i han jugat més còmodes”. El tècnic de Sant Sadurní també va parlar del pròxim compromís de l’Igualada, el partit de tornada dels 1/16 de final de la Copa de la CERS, amb el Sarzana. López va qualificar-lo de partit “emocionant” però va tornar a deixar clar que “l’eliminatòria no està tancada. Vindrà un equip italià, amb tot el que això significa, i amb un bon porter i jugadors perillosos”.

Creus que Igualada necessita més carrils bici?