Dones als mitjans de comunicació: Pepita Segura Abad

14

PEPITA SEGURA ABAD, directora de l’Enllaç dels anoiencs

El despertar de la Premsa gratuïta a Igualada
Segons Pepita Segura van ser unes circumstàncies oportunes les que la van portar a la direcció d’un diari. D’un treball per a una publicació poc rendible, en un moment en què Catalunya despertava a la premsa gratuïta -un model de periodisme d’èxit a Europa-,no va dubtar a plantejar-se el pas d’una publicació de pagament a una de gratuïta, visibilitzant per endavant que el rotatiu aconseguiria una major difusió; i, en conseqüència, abastaria més camps de publicitat. No sense algunes objeccions d’entrada, aquest va ser el començament de l’Enllaç.

La realització professional en la direcció d’un diari
Després de tants anys dirigint aquest mitjà, avui pot afirmar que no ha passat per cap situació desafortunada ni per ser dona ni per problemes de conciliació laboral, agraint sempre el suport d’una família també defensora del seu projecte. En suma, els resultats aconseguits per la seva realització professional i, en relació amb l’entorn més proper, la porten a la satisfacció de reconèixer-se regentant un diari que agrada a molta gent i sobretot que és molta la gent que se l’ha fet seu al llarg dels anys.

La digitalització ha portat més lluny a L’Enllaç
Oberta a les noves tècniques digitals ha passat per un còmode procés d’adaptació, i agraeix que, amb la digitalització, la feina s’ha tornat molt més fàcil. De retruc, Internet i les xarxes socials, a més de beneficiar el treball d’un equip -en què cadascú assumeix la seva funció- han propiciat un major abast geogràfic de les seves publicacions, permetent un fàcil accés des de qualsevol dispositiu digital. En un diari, on no hi ha seccions destacades, l’interès de cadascuna resideix a presentar la notícia de la forma més objectiva possible. I aquesta és l’aportació del seu periòdic a la ciutat i comarca, des d’una longeva oferta pública i gratuïta que ha convidat a la lectura a milers i milers de persones.

La joventut és el futur
Si bé considera que hi ha una joventut plural i diversa amb actituds únicament proclius a el món d’Internet, convé assegurar fonts d’informació amb garanties de professionalitat. Qualsevol jove aspirant a periodista, abans de res, ha d’evitar la primícia i assumir que una notícia requereix tota una tasca professional.