Diversos municipis permeten accés gratuït a la piscina durant l’onada de calor

281

Des de dijous 27 i fins al dissabte 29 de juny, coincidint amb la fi de l’episodi d’onada de calor que pateix Catalunya, l’Ajuntament de Masquefa habilitarà l’accés gratuït a la piscina municipal d’estiu de L’Alzinar.

Amb aquesta mesura excepcional, el consistori pretén ajudar als veïns a combatre l’episodi de temperatures extremes després d’activar-se a tota Catalunya l’Alerta per onada de calor del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT).

L’horari habitual de la piscina municipal de L’Alzinar és de dilluns a diumenge, d’11 h a 20 h, i en cas de completar-se l’aforament màxim a la instal·lació com a conseqüència d’aquesta mesura temporal i excepcional, es deixarà entrar a la piscina als usuaris a mesura que aquesta es vagi buidant.

Aquesta mesura també s’aplicarà a Calaf, sempre regulant que no es superi l’aforament màxim de 450 persones. L’aforament gratuït es permetrà entre la 1 del migdia i les 4 de la tarda i s’espera que sigui així fins el proper diumenge.

A Vilanova del Camí, accés gratuït per les persones vulnerables
L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha previst com a mesura extraordinària obrir la piscina de manera gratuïta a les persones majors de 65 anys, les dones embarassades i els infants fins als 12 anys que ho acreditin i sempre qui hi vagin acompanyats d’un adult des d’avui i fins diumenge.

Segons ha explicat l’alcaldessa Noemí Trucharte, és una mesura que s’ha pres de manera excepcional davant la previsió meteorològica i l’alerta activada per la Generalitat. “Tot i que ens agradaria que fos per tothom, cal respectar l’aforament a l’equipament” segons ha assenyalat Trucharte, “i els abonats tindran preferència en cas de cues”.

A la Pobla de Claramunt i a Santa Margarida de Montbui, també s’ha aplicat la mateixa mesura.