Diversos municipis de l’Anoia se sumen al “Clean Up Day” aquest cap de setmana

52

Any rere any, milions de tones d’escombraries van a parar als rius, oceans, platges, boscos o altres espais naturals. La producció insostenible i els patrons de consum de les societats, les escasses estratègies de gestió de residus i la manca de sensibilització de la població en són les principals causes. Amb l’objectiu de reduir la quantitat de residus abocats a la natura i donar visibilitat a la problemàtica, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus impulsa cada any una jornada de neteja de manera coordinada a tot Europa, coneguda a Clean-Up Day.

Sota el lema “Let’s Clean Up Europe!”, doncs, els dies 11, 12 i 13 de maig s’aplegaran les nombroses iniciatives locals en un únic esdeveniment que pretén animar i conscienciar els màxims ciutadans possibles. Els participants de la jornada, que col·laboraran a mantenir net el seu entorn, podran comprovar amb aquesta activitat la quantitat de residus que s’aboquen en el seu barri o municipi. L’acció és una oportunitat única per incrementar el nivell de conscienciació sobre el problema de la brossa i ajudar a canviar els comportaments.

El Clean Up Day per pobles

Igualada

A Igualada, el departament de Medi Ambient, Energia i Sostenibilitat de l’Ajuntament, novament amb la col·laboració d’Aladern-CECI, durà a terme el diumenge, 13 de maig, una recollida de deixalles al riu Anoia, entre les 11 i les 13h, des del c/ Neptú fins el Pont Nou de Montbui. El punt de trobada serà la Piscina Municipal del Molí Nou (Av. Àngel Guimerà, 127) i cal inscripció prèvia escrivint a medi.ambient@aj-igualada.net o trucant al telèfon 93 803 19 50, extensió 2535.

Serà una jornada popular de marcat caràcter lúdic i oberta a la participació tothom, tot i que cal tenir present que els menors d’edat hauran d’anar acompanyats d’un adult. Els objectius són sensibilitzar sobre el dret a gaudir d’un medi no degradat i el deure de conservar-lo, fomentar la participació social i ciutadana en la conservació dels entorns fluvials i netejar i millorar els espais de ribera. La jornada es planteja com una passejada vora el riu on, a mesura que s’avança, els participants recullen la brossa i, en la mesura del possible, la separen per tipologies, envasos, paper i rebuig. A la finalització hi haurà un refrigeri per a tots els assistents.

Des de l’organització es recomana portar roba i calçat còmodes i preferiblement impermeables, així com guants de protecció, gorra, protecció solar i aigua, per les hores de més sol. Es proporcionaran a tothom bosses grosses i resistents, contenidors
i guants per evitar ferides. Es recorda igualment que cal anar amb compte a l’hora de recollir vidres o materials rovellats.

Llera del riu Anoia al seu pas per la Pobla de Claramunt.

Vallbona d’Anoia

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia fa una crida a la participació de tots els vallbonesc i vallboneques, dels grans als petits, per tal de conscienciar sobre la importància de mantenir net l’entorn natural.

El punt de trobada serà dissabte 12 de maig a les 9.30h a Ca l’Afou. L’Ajuntament facilitarà tot el material de recollida i a les 13h, per cloure la matinal, es farà una botifarrada per a tots els voluntaris. Es recomana portar gorra, i roba i calçat còmodes. Per una millor organització cal inscriure’s a vallbona@diba.cat o trucar al 937718002.

La Torre de Claramunt

Amb aquesta iniciativa, oberta a tothom i de caràcter familiar, l’Ajuntament anima a tothom a participar d’aquesta activitat, i prendre consciència de la necessitat de mantenir nets els espais naturals.

Totes les persones que vulguin participar en l’activitat, el punt de trobada serà diumenge a les 9h davant de la deixalleria municipal. L’Ajuntament ja posarà tot el material de neteja, només cal portar guants, roba i calçat còmode, gorra i crema solar. En finalitzar, a les 13h hi haurà un refrigeri per atots els voluntaris. Us podeu inscriure a geden@geden.es

Deixalles a la Torre de Claramunt.

La Pobla de Claramunt

L’actuació es portarà a terme el dissabte 12 de maig i consistirà en la neteja de la llera del riu Anoia al seu pas pel nucli urbà.

L’activitat tindrà lloc de les 10 del matí a la 1 del migdia i per participar-hi cal haver-se inscrit prèviament. El punt de trobada serà al pàrquing de Sant Galderic. L’acció s’organitza des de l’Ajuntament i s’impulsa des de l’Agència de Residus de Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona, d’Ecovidrio i de Cicloplast.

Santa Margarida de Montbui

L’objectiu de l’activitat enguany serà netejar el torrent de l’Església que travessa el Nucli Urbà del municipi.

L’activitat començarà a les 9 del matí, quan els participants a la jornada de neteja es trobaran per començar l’acció, a l’Ajuntament de Montbui. Durant quatre hores els participants recolliran els residus incontrolats que trobin en aquella zona.

Es preveu la participació de diferents voluntaris montbuiencs, i també així mateix la de diferents joves de l’Institut Montbui.

Aquesta activitat forma part del programa de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. És organitzada per l’Ajuntament de Montbui, amb el suport i col·laboració de l’Institut Montbui.