Diverses propostes de l’Anoia, presents a la Fira Mediterrània de Manresa

48

La Fira Mediterrània de Manresa celebrarà la seva 21a edició del 4 al 7 d’octubre. Durant
quatre dies, 116 companyies de Catalunya, la resta de l’Estat i internacionals, visitaran la ciutat realitzant un total de 160 funcions. La Fira de Cultura Popular & Músiques del Món, dedicarà la seva 21a edició als rituals. I més concretament, a explorar la relació entre cultura popular, espiritualitat i comunitat i com aquesta connexió pot inspirar la creació escènica contemporània.

Entre la programació de la Fira d’enguany s’inclouen algunes propostes anoienques: Bauma amb 18 anys ballant-la!; la companyia Teatre Nu amb Teatre arrossegat de Catalunya i
Kàtia; JoKB i també Jordi Savall, que acompanyat de Carles Núñez, protagonitzaran un
Pòrtic de la Fira amb l’obra Diàlegs cel tes.

Les cultures són el resultat de la suma del llegat dels avantpassats, que fan que cada arrel sigui única, amb un llenguatge comú i uns ritus que la identifiquen. Tant si es tracta d’una cerimònia antiquíssima com de noves formes de comportament contemporani, els rituals col·lectius destaquen sovint per la seva força estètica, uns codis depurats i una implicació comunitària que els converteix en una potent font d’inspiració per als artistes.

L’extensa oferta artística de la Fira Mediterrània de Manresa inclou espectacles de petit i gran format, de diferents llenguatges artístics: arts visuals, jocs, circ, dansa, exposicions, música i teatre.