Divendres es va donar el tret de sortida al FineArt 2015

61

fineart.jpg

Divendres va tenir lloc, al Museu de la Pell d’Igualada la inauguració oficial del FineArt 2015, que dóna el tret de sortida a 17 dies d’exposicions repartides en diversos espais de la ciutat. L’acte, que va comptar amb la presència d’un centenar de persones, va ser presidit pel tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada, Josep Miserachs i pel coordinador del FineArt, Ramon Muntané, així com la delegada de la Catalunya Central de la Generalitat, M. Angels Blasco.
El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Josep Miserachs, va vincular el seu discurs amb la llibertat que dóna la cultura: “Som una ciutat de persones lliures, perquè tenim una ciutat que estima la cultura”. Amb aquestes paraules, i agraint l’esforç dels integrants de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada (AFI), donava per obert el tercer FineArt, que compta amb 1.200 fotografies en una cinquantena d’exposicions repartides per la ciutat.

La delegada de la Catalunya central de la Generalitat, Ma Àngels Blasco, agraïa la tasca de l’organització del FineArt, l’Ajuntament i l’AFI, per muntar un festival que esdevé de referència en el sector fotogràfic a Catalunya. Al seu torn, Ramon Muntané, coordinador de l’esdeveniment, va aprofitar el seu discurs per resumir les exposicions del FineArt en una edició que, ara sí, ja és consolidada.
D’entre els fotògrafs expositors, visitaven Igualada divendres noms de referència del sector com Rafael Navarro, Salvador Berdajin, Eugeni Gay, Katia Repina, Sandra Sue, José Beut, Pepe Encinas, Fran Martí, entre molts d’altres.
Després de la inauguració, tenia lloc la taula rodona, amb Rafael Navarro, fotògraf, Raimon Moreno, president de la Confederació de Fotògrafs d’Espanya, Michele Curel, de l’Agrupació de Fotògrafs Professionals d’Espanya i Fernando Peracho, de la Galeria Valid Foto, com a moderadora.