Diumenge vinent arrenca la 24a edició del Festival Internacional d’Orgue d’Igualada

30

Aquest diumenge, 5 de març, comença una nova edició del Festival Internacional d’Orgue d’Igualada, que enguany arriba a la seva 24 edició i es desenvoluparà al llarg de cinc diumenges dels mesos de març i abril. La direcció artística anirà a novament a càrrec de l’igualadí Joan Paradell, organista titular de la Capella Musical Pontifícia del Vaticà.

La cita s’inicia aquest diumenge amb El cant gregorià i l’orgue, amb Marina Omelchenko, organista titular de la Catedral Catòlica de la Immaculada de Moscou, i amb la Capella de Música de la Tossa, sota la direcció de Frederic Prat. Interpretaran peces de cant gregorià, Bach, Titcomb, Demessieux, Hakim i Duruflé.

El 12 de març, arribarà el torn de l’organista titular de la catedral polonesa de GdanskOliwa, Roman Perucki, i la violinista del quartet 4PM, Maria Perucka. S’hi podran escoltar composicions de Bach, Corelli, Vivaldi i Rheinberger.

Una setmana més tard, el dia 19, hi haurà un concert per a cant i orgue amb la soprano italiana, Gabriella Locatelli, i l’organista de la catedral de Lecco, Luciano Zecca. Oferiran peces de Bossi, Dubois, Mozart, Mendelssohn, Lefébure-Wély i Boëllmann.

El 26 de març, Franz Günther, organista titular i responsable de la música de l’església alemanya de Sankt Martin in Leutkirch, interpretarà Bach, Walther, Tambling, Lefébure-Wély, Bryan, Hakim i Guilmant.

La darrera proposta, el 2 d’abril, anirà a càrrec de l’italià Paolo Devito, organista titular de la Sagrada Família de Fabriano, i de la també organista Mirella Dirminti, que recordaran plegats Rameau, Haendel, Vivaldi, Bachmann, Mozart i Megoni.

Tots els concerts són gratuïts i se celebraran a les 18h a la Basílica de Santa Maria. Aquesta és una iniciativa del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada.