Diumenge, Festa de la Rosta a Piera

0

Captura de pantalla 2012-11-15 a la(s) 11.57.24.jpg El diumenge 18, de 10 a 15 hores, la Nau de Cal Sanahuja acull la 5a Festa de la Rosta amb propostes relacionades amb l’oli. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la regidoria d’Empresa i Ocupació, amb l’objectiu principal de promocionar l’oli de Piera. Per això s’han programat activitats relacionades amb aquest producte, com degustació d’oli nou, olives i olivada, mostra de productes agrícoles, pastisseria i productes relacionats amb l’oli, taller d’elaboració de sabó i de xampú. A més, i pensant amb els més menuts, hi haurà zona infantil amb inflables i tallers i també concurs d’allioli amb premis als tres millors alliolis (cal portar el morter i la mà de morter). A més, durant el matí, es lliuraran els premis als tres millors aparadors tenint en compte que enguany hi participen 14 comerços que han guarnit els aparadors tenint en compte la temàtica de l’oli. D’altra banda, el passat diumenge es va fer l’activitat “Del trull al plat” programada dins els actes del mes de l’oli, que va consistir a visitar el molí d’oli de Cal Nasi per conèixer de primera mà, i amb el guiatge de personal especialitzat, el procés d’elaboració de l’oli, des que es cullen les olives fins que s’envasa l’oli. Els grups van poder veure les instal·lacions i la maquinària del molí, que es trobava en ple funcionament, i van poder comprovar que de les olives se n’aprofita tot, fins i tot el pinyol per fer biomassa. L’acte va incloure un esmorzar popular per als assistents amb pa amb tomàquet, arengades i botifarra.