Diumenge comencen els actes de la Festa de Sant Antoni Abat i els Tres Tombs de La Llacuna

21

Aquest diumenge se celebren els primers actes de les Festes de Sant Antoni Abat i els Tres Tombs que com cada any organitza la Comissió dels Tres Tombs de La Llacuna i l’Ajuntament de la Llacuna.

A dos quarts d’una del migdia tindrà lloc l’ofici solemne en honor del Sant. Seguidament, la Comissió dels Tres Tombs junt amb els membres del consistori i participants faran el lliurament de la bandera, del banderer sortint, el Sr. Pere Segura Senserrich al portador d’enguany, el Sr. Jordi Gelabert Ballester i tindrà lloc la benedicció dels panets de Sant Antoni. En sortir, la comitiva farà el trasllat de la bandera de l’església al domicili del banderer i tot seguit tindrà lloc un refrigeri.

El pròxim acte de la festivitat serà el dissabte 4 de febrer. A partir de les 9,30 h del matí tothom qui vulgui podrà sortir de la plaça Major a peu, en bicicleta o a cavall i fer un tomb pels voltants de La Llacuna per finalitzar, a les 11 h, al Roure d’Ancosa, amb un esmorzar de germanor en el que cal portar-se l’esmorzar però s’oferirà coca per a tots els assistents.

El diumenge 5 de febrer, tindrà lloc els tradicionals Tres Tombs que començaran a la 1 del migdia a la plaça de les Oliveres. Abans però, el mateix diumenge a les 9 h del matí hi haurà un esmorzar per a tots els participants i l’ajuntament farà el lliurament d’un detall a tots ells, en aquesta ocasió un llum frontal per il·luminar les nits.

El recorregut dels tombs estarà degudament senyalitzat i el tercer tomb finalitzarà a la Plaça Major on es realitzarà la benedicció. A més, hi haurà coca i mistela per a tothom i venda dels tradicionals tortells.

Amb motiu del 10è aniversari d’haver recuperat els Tres Tombs a cavall a la Llacuna, la Comissió dels Tres Tombs vol fer una nova bandera del Sant per preservar la tradicional. Així, durant tota la setmana, els comerços locals, vendran butlletes per al sorteig d’una panera amb productes locals. La panera serà exposada al carrer Major.