Diumenge, 87è aplec de la Sardana

59

P1050742.JPG

Com cada any, arriba l’Aplec de la Sardana. En són ja 87 que Igualada ret homenatge a la sardana celebrant el tradicional aplec; queda molt llunyà aquell 1925, quan un grup de igualadins es reuní al bell paratge de l’ermita de La Sala del terme de Jorba per celebrar-hi el primer aplec. De llavors ençà l’Agrupació Sardanista d’Igualada ha procurat cada any fer el màxim per la sardana, portant les millors cobles, canviant de lloc per trobar el millor indret per la celebració, fent un dinar de germanor i berenar per a tothom gratuït, jocs per la quitxalla i últimament tornant a portar a l’Aplec el tradicional ball de crespelles.
Aquest diumenge, 14 de juny, esperem que vingui ja no tot Igualada, però, per què no podria venir? Sinó també tota la comarca i tothom d’arreu que vulgui fer acte de presència per ballar la sardana i passar un bon dia d’agradable companyia i germanor.

87è. Aplec
Passem ara a concretar els actes en sí de l’Aplec: Aquest any l’Aplec estarà ubicat al Passeig Verdaguer, entre els carrers St. Josep i St. Vicenç; els actes a celebrar són els següents:
– A les 9:30 h. 16a Trobada d’intercanvi de Plaques de Cava. Presentació de la nova placa Segura Viudas – Edició Limitada i de la placa commemorativa de l’Aplec d’enguany.
– A les 11:00 h. s’iniciarà la part musical de l’Aplec, amb les cobles Maricel de Sitges i La Ciutat de Girona, amb sardanes de set tirades; sardanes molt conegudes del matí son: “el saltiró de la cardina” i “baixant de la font del gat”.
– Durant tot el matí es podrà també provar l’habilitat fent partides a les Bitlles Catalanes.
– A continuació, un cop acabades les 17 sardanes programades al matí, hi haurà el dinar de germanor, consistent en una gran paella, botifarra amb patates, gelat, pa, aigua, vi, cava, cafè i gotes, tot al preu de 12 €. Recomanem reserva prèvia al telèfon 618 371 322. Durant la sobretaula es podrà ballar “el Ball de Crespelles”, que consisteix en ballar amb un tortell , la “crespella”, penjat al braç el qual s’ofereix a continuació a la parella.
– Es reprendrà la segona part de l’Aplec a les 4:30 h. amb les cobles Ciutat de Girona i Ciutat de Terrassa; durant la tarda hi haurà, com no, el concurs de colles improvisades, i la sardana incògnita; es tocaran per la tarda, al igual que el matí, un total de 17 sardanes, també de 7 tirades; sardanes de la tarda destacades son: “el sereno” i “vents de carroig”.
– A mitja tarda i també com ja es costum, el berenar popular, gentilesa de diversos forns i pastisseries de la nostra ciutat; donem les gràcies doncs, per la seva desinteressada col·laboració, a: Pastisseria Closa; Pastisseria Pla; Pastisseria Fidel Serra; Pastisseria i degustació Les Comes; Forn Pallarès, Forn de pa i pastes Jaume i Vicens i Forn Alemany.
Durant tot el dia hi haurà servei de bar, on es podran comprar els números per al sorteig d’una panera gegant.
En cas de mal temps, cosa que no esperem que passi, l’Aplec es desplaçarà al Pavelló de l’Escola Pia a la Pl. Castells.