Dissabte engega el cicle Kalopsia d’Igualada amb “Ovidi 4: Cuidem-nos”

58

El cicle neix amb l’objectiu de contribuir a les caixes de resistència dels casos de repressió que afecten a persones del nostre entorn

Aquest dissabte 24 de març arrenca a Igualada el cicle Kalopsia, música i paraula per cuidar la nostra gent. Obrirà el cicle l’espectacle musical “Ovidi 4: Cuidem-nos”, un espectacle amb textos de Pere Quart, Angela Davis, Joseba Sarrionaindia, Marina Garcés, Santiago Alba Rico, Roger Pelàez, Maria Mercè Marçal, Josep Palau i Fabre, Valero Sanmartí, Rafeef Ziadah, Marc Granell, David Caño, Montserrat Roig, David Sarsanedas, Enric Casasses i G. K. Chesterton de la mà d’un grup musical format per David Fernàndez, Mireia Vives, Borja Penalba i David Caño. El concert tindrà lloc a les 20.30 h al Teatre de l’Aurora i les entrades estan disponibles (15€) a Les Cotxeres dels Moixiganguers i al Casal Popular d’Igualada “El Foment”.

El cicle Kalopsia

Kalopsia neix de la inquietud de voler abordar el moment polític que estem vivint, però sobretot de fer costat a qui el pateix de forma directa. De fer-ho junts i juntes amb una consigna clara: si algú pateix repressió per treballar per una causa col·lectiva, la resposta no pot ser un altra que no sigui col·lectiva.

Kalopsia té com a objectiu construir un discurs antirepressiu que parli des de la comunitat, que sigui inclusiu, que aposti per transformar les coses, que posi la cultura al centre com una eina que transforma, que suma i que fa xarxa, i que en definitiva cuidi a la gent que pateix la repressió per voler canviar les coses.

El projecte irromp a la ciutat per contribuir a les caixes de resistència dels casos de repressió que afecten a persones del nostre entorn. Concretament el cas de les 51 persones anoienques citades als jutjats per la seva participació a la vaga del darrer 8 de novembre – una convocatòria de protesta en solidaritat amb els presos polítics i per la materialització de la república. I per altra banda el cas de “Som 27 i més”, on 27 persones han sigut imputades per una tancada al rectorat de la UAB l’abril del 2013 i amb peticions fiscals de 11 a 14 anys de presó i milers d’euros de multes. Un cas que a més afecta un jove anoienc vinculat al moviment juvenil i cultural d’Igualada.